Dobânzi mai bune și un proces mai rapid pentru creditele ipotecare ING! Dobândă fixă de la 5,59% în primii 5 ani. Află condițiile!

12 Martie 2024 | Autor: ING Bank

Dobânzi mai bune și un proces mai rapid pentru creditele ipotecare ING! Dobândă fixă de la 5,59% în primii 5 ani. Află condițiile!

Să-ți cumperi o locuință este fără îndoială un pas important pentru oricine. Vestea bună este că dacă nu dispui de (toată) suma necesară și ai găsit deja locuința visurilor tale, poți aplica la creditul ipotecar ING cu dobândă fixă cuprinsă între 5.59% - 6.59% în primii 5 ani și ulterior variabilă. 

Ce avantaje oferă creditul Ipotecar de la ING?

ING vine cu o nouă ofertă excelentă pentru creditul ipotecar cu dobândă fixă în primii 5 ani si apoi variabilă. Produsul ING Ipotecar 5Fix presupune o dobândă fixă cuprinsă între 5,59% și 6,59% pe an (timp de 5 ani), în funcție de întrunirea anumitor criterii (detaliate mai jos). Ulterior, dobânda devine variabilă, fiind alcătuită dintr-o marjă fixă cuprinsă între 2,09% și 3,09%, la care se adaugă valoarea IRCC de la respectiva dată.  

Oferta de dobânzi este valabilă și în cazul refinanțărilor, nu doar al creditelor nou contractate. În plus, beneficiezi de zero comision pentru analiza dosarului (în loc de 900 de lei în mod standard), atunci când refinanțezi un credit de la alta bancă sau încasezi salariul într-un cont ING (tu sau partenerul tău/partenera ta), iar angajatorul unuia dintre voi are convenție salarială încheiată cu ING.

Printre avantajele standard ale creditului ipotecar ING se numără faptul că aprobarea financiară a creditului se obține pe loc când veniturile clienților se regăsesc (sunt raportate) în evidențele ANAF. Totodată, clienții care trebuie să facă plata locuinței în euro beneficiază de curs valutar preferențial.  

După acordare, clienții au oricând posibilitatea de a efectua online rambursări anticipate ale creditului, cu reducere de perioadă sau rată, gratuit și direct din ING Home’Bank, fără drumuri la bancă. Chiar și închiderea creditului se poate face online, iar banca radiază proactiv ipoteca din favoarea ei.

Un calcul aproximativ al ratelor este disponibil accesând simulatorul de credit ipotecar de aici.

Cum se poate obține un credit ipotecar de la ING?  

Obținerea unui Credit ING Ipotecar este acum mai simplă și asta înseamnă că tu ai mai puțini pași până „acasă”. Concret, după ce în 2022 ING a introdus în premieră în România pre-aprobarea financiară 100% online a unui credit ipotecar, direct din ING Home’Bank, în luna august 2023 banca a automatizat și etapa de analiză a imobilelor ce sunt aduse în garanție la creditele ipotecare. Preluarea în garanție a imobilului poate fi astfel aprobată aproape instant, în orice ING Office, în urma evaluării automatizate a opiniilor notarului și evaluatorului. După decizia de acceptare a preluării în garanție, procesul continuă cu aprobarea finală a aplicației de credit și se încheie cu semnarea contractului și alocarea fondurilor.

Criteriile minime de eligibilitate pentru obținerea unui credit ipotecar de la ING sunt:
-    contract de muncă pe perioadă nedeterminată cu venitul lunar net cel puțin egal sau mai mare decât salariul minim pe economie;
-    minim 1 an vechime în muncă și minim 6 luni vechime la actualul angajator, fără întreruperi mai mari de o lună în ultimul an;
-    maxim o locuință deținută deja în proprietate la momentul aplicației la credit.

Cum se poate obține dobânda fixă de 5,59%, în primii 5 ani? 

Ca să beneficiezi de cea mai mică dobândă fixă oferită de bancă în primii 5 ani pentru creditul Ipotecar (cea de 5,59%), trebuie să îndeplinești simultan următoarele condiții:

-    să încasezi venitul într-un cont curent de la ING (acest criteriu asigură un discount de 0,5 pp);
-    să închei o asigurare de viață ce îi va proteja pe membrii familiei tale în caz de un eveniment nefericit (acest criteriu asigură un discount 0,3 pp);
-    imobilul achizitionat să aibă certificat energetic clasa A și să fie construit începând cu anul 2021 (acest criteriu asigura un discount 0,2 pp). 

Nu ai găsit încă locuința? Nicio problemă, oferta ING rămâne rezervată timp de 90 de zile din momentul primirii aprobării financiare.

Poți afla informații aici sau vino în orice ING Office.*

Ce este, mai exact, un credit ipotecar? 

În esență, creditul ipotecar presupune contractarea unui împrumut de la o bancă pentru a cumpăra o locuință (casă, apartament), garanția/ipoteca fiind reprezentată, obligatoriu, doar de locuința respectivă. Creditul ipotecar poate avea și scopul de refinanțare a unui alt credit ipotecar. Ofertele din piață sunt destul de numeroase, motiv pentru care este important să analizezi de fiecare dată cu grijă condițiile și să o alegi pe cea care se potrivește cel mai bine criteriilor tale.  

*Exemplu reprezentativ este valabil pana la 31.03.2024
Când vii să iei un credit ipotecar cu dobândă fixă, ulterior variabilă în valoare de 276.000 de lei, acordat pe o perioadă de 22 ani și rambursat în 264 de rate lunare egale, cu asigurare de viață și salariu la ING, ai: dobândă anuală fixă în primii 5 ani de 5,59%/an și variabilă de 8,06%/an, începând cu anul 6 (formată din marjă fixă de 2,09% + indice IRCC, acum 5,97%) și DAE 9,34%/an. Plătești lunar în primii 5 ani o rată de 1.819,01 lei, apoi din anul 6, o rată lunară de 2.157,01 lei (care se va actualiza în funcție de evoluția IRCC și a soldului rămas de plată) și returnezi în final 574.020 lei, sumă care include asigurarea de viață (pe 22 ani): 13.382,44 lei. Exemplul de calcul este valabil până la 31 martie 2024 și are în vedere următoarele ipoteze: dobânda și toate costurile vor rămâne neschimbate pe întreaga perioadă de derulare a creditului. În calculul DAE și al sumei totale de rambursat au fost incluse asigurările de imobil (PAD 20 EUR/an și asigurarea facultativă 0,10%/an cotă de primă din suma asigurată), comision analiza dosar 900 lei, comision de administrare credit 0 lei, comision administrare cont curent 0 lei (cost valabil dacă încasezi venituri recurente de min. 700 lei/lună și faci minim o plată lunară, dar nu către conturile proprii, altfel plătești 9 lei/lună), taxele către Registrul Național de Publicitate Mobiliară (RNPM), Notar și Evaluator - detalii pe site-ul bancii la secțiunea Taxe și comisioane. Creditul este garantat cu ipotecă imobiliară asupra imobilului achiziționat prin credit. Trebuie să ai în vedere că variația ratei dobânzii sau fluctuația veniturilor tale pot afecta îndeplinirea obligațiilor de plată. Poți alege modalitatea în care faci rambursarea creditului, respectiv în rate egale (opțiune valabilă în Home’Bank/ Office ING) sau în rate descrescătoare, opțiune valabilă în orice Office ING). Pentru mai multe detalii intră pe https://ing.ro/persoane-fizice/credite/ipotecar#faq

 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Credite imobiliare

Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite imobiliare

Alte Articole

Care sunt cele mai mici dobanzi din piata la credite?

Care sunt cele mai mici dobanzi din piata la credite?

Apropierea sarbatorilor de Paste, cand lumea cheltuie mai mult, si previzibila reducere a dobanzii BNR, ce stimuleaza creditele ipotecare, au reprezentat pretextul pentru a trece in revista starea dobanzilor la toate tipurile de credite.

04 Apr 2024 | Credite imobiliare
Batalie pe finantarea locuintelor eficiente energetic

Batalie pe finantarea locuintelor eficiente energetic

Marjele practicate de unele banci pentru creditele ipotecare verzi sunt apropiate de cele intalnite in cazul imprumuturilor cu garantie guvernamentala avand insa avantajul unei dobanzi fixe in primii ani sub IRCC.

06 Mar 2024 | Credite imobiliare
Dobanzile creditelor ipotecare bat pasul pe loc pe o piata inundata de lichiditate

Dobanzile creditelor ipotecare bat pasul pe loc pe o piata inundata de lichiditate

In conditiile in care sumele zilnice acumulate in facilitatea de depozit la BNR bat record dupa record, ROBOR la 6 luni a avut nevoie de 10 luni pentru a pierde un procent.

08 Feb 2024 | Credite imobiliare
Protectia debitorilor cu probleme este stipulata intr-o noua OUG

Protectia debitorilor cu probleme este stipulata intr-o noua OUG

Minsterul Economiei a elaborat un proiect de ordonanta de urgenta privind administratorii si cumparatorii de credite, urmarind transpunerea in legislatia interna a Directivei UE 2167/2021, proiect in care se regasesc si masuri concrete pentru protectia debitorilor.

23 Noi 2023 | Credite imobiliare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul