Creditele in lei castiga teren pe segmentul imobiliar

Creditele in lei pentru locuinta au devenit cel mai dinamic segment in primul trimestru din 2013, soldul imprumuturilor majorandu-se cu 5,6%, conform datelor BNR.


Cresterea vanzarilor poate fi explicata prin reorientarea unor banci exclusiv pe acordarea de credite in lei. Este vorba in special de BCR, care acorda in prezent credite Prima Casa doar in moneda nationala.

Un avans pozitiv – de 2,9% - au consemnat si creditele pentru locuinte in euro, moneda preferata de majoritatea clientilor care decid sa isi achizitioneze o casa prin credit. Imprumuturile in euro au o pondere de 84% in totalul creditelor pentru locuinte, in timp ce finantarile in lei – reprezinta doar 5%.

In zona de creditelor de consum, vanzarile sunt inca sub asteptari, soldul imprumuturilor diminuandu-se cu 2% in trimestrul I din 2013.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa
Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa

De la sfarsitul saptamanii trecute se pot face inscrieri in program pentru anul 2021, dupa publicarea ordinului privind modificarea comisionul de administrare si finalizarea alocarii plafoanelor anuale de catre FNGCIMM.

30 Martie 2021 | Imobiliare

Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine
Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine

In paralel cu scaderea dobanzilor la depozite pentru deponenti in februarie, bancile au decis sa umble in aceasta luna si la marja creditelor, usurand mai ales ingrijorarile debitorilor de cursa lunga.

25 Februarie 2021 | Imobiliare

Noua casa poate fi una verde
Noua casa poate fi una verde

UniCredit Bank propune o solutie de finantare de nisa care tinteste potentialii debitori interesati de locuinte eficiente energetic si care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acestea.

2 Noiembrie 2020 | Imobiliare

5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa
5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa

Bancile au inceput deja sa acorde primele credite prin programul Noua Casa. Conso iti prezinta 5 aspecte importante de catre ar trebui tinut cont inainte de obtinerea unui imprumut.

14 Octombrie 2020 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus