Clientii pot miza mai departe pe dobanzi mici la creditele in euro

Banca Centrala Europeana a mentinut dobanda de politica monetara din zona euro la 0,5%, asigurand mai departe bani ieftini pentru sectorul bancar si economia zonei euro.


Acest lucru avantajeaza clientii cu credite in euro, ale caror dobanzi sunt indexate in functie de Euribor. Gratie masurilor luate de BCE, dobanzile interbancare in euro se mentin la valori extrem de scazute. Euribor la 3 luni - indicele de referinta cel mai utilizat -  se situeaza in prezent la numai 0,2%.

Conjunctura actuala se va mentina pana cand economia zonei euro va da semne de revenire. O usoara imbuntatire a indicatorilor economici s-ar putea observa spre sfarsitul acestui an, astfel ca cel mai probabil, consumatorii vor putea miza in 2013, pe dobanzi scazute la creditele in euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


BNR inaspreste conditiile pentru creditele imobiliare
BNR inaspreste conditiile pentru creditele imobiliare

Bancile vor trebui ca la inceputul anului viitor sa majoreze avansul si nivelul garantiilor luate in calcul pentru creditele de investitii imobiliare. Urmeaza schimbarea conditiilor si pentru creditele imobililare pentru prima locuinta?

26 Octombrie 2021 | Imobiliare

Creditele verzi devin produse vedeta pentru banci
Creditele verzi devin produse vedeta pentru banci

In conditiile in care pretul energiei este in continua crestere, detinerea unei proprietati eficiente energetic a devenit o prioritate pentru multi. Iar dupa case, bancile pregatesc oferte de creditare si pentru masinile “verzi”

17 August 2021 | Imobiliare

Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe
Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe

Tendinta de crestere a inflatiei si majorarile previzibile ale dobanzii de politica monetara pot afecta debitorii pe termen mediu iar o dobanda fixa pe 5,10,15 ani ar putea reduce aceste riscuri, daca nivelul sau nu este prea ridicat din start.

22 Iulie 2021 | Imobiliare

Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile
Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile

Daca in cazul creditelor Noua Casa bancile aplica in grup o marja de 2% peste valoarea indicelui de referinta IRCC, in cazul imprumuturilor imobililare standard strategia acestora in ceea ce priveste marjele difera semnificativ.

15 Iulie 2021 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus