Clientii pot miza mai departe pe dobanzi mici la creditele in euro

Banca Centrala Europeana a mentinut dobanda de politica monetara din zona euro la 0,5%, asigurand mai departe bani ieftini pentru sectorul bancar si economia zonei euro.


Acest lucru avantajeaza clientii cu credite in euro, ale caror dobanzi sunt indexate in functie de Euribor. Gratie masurilor luate de BCE, dobanzile interbancare in euro se mentin la valori extrem de scazute. Euribor la 3 luni - indicele de referinta cel mai utilizat -  se situeaza in prezent la numai 0,2%.

Conjunctura actuala se va mentina pana cand economia zonei euro va da semne de revenire. O usoara imbuntatire a indicatorilor economici s-ar putea observa spre sfarsitul acestui an, astfel ca cel mai probabil, consumatorii vor putea miza in 2013, pe dobanzi scazute la creditele in euro.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa
5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa

Bancile au inceput deja sa acorde primele credite prin programul Noua Casa. Conso iti prezinta 5 aspecte importante de catre ar trebui tinut cont inainte de obtinerea unui imprumut.

14 Octombrie 2020 | Imobiliare

Creditele Noua Casa: Cum arata ofertele principalelor banci?
Creditele Noua Casa: Cum arata ofertele principalelor banci?

CEC Bank, BCR, ING Bank, Raiffeisen Bank si Banca Transilvania au anuntat deja ca au lansat ofertele de creditare pentru programul Noua Casa, la dobanzi ce pornesc de la 4,31%.

14 Septembrie 2020 | Imobiliare

Este mai avantajos un credit Noua Casa decat unul imobiliar?
Este mai avantajos un credit Noua Casa decat unul imobiliar?

Diferentierea se face in special in functie de valoarea imobilului si, implicit, de existenta sau nu a avansului solicitat in conturile viitorilor debitori.

18 August 2020 | Imobiliare

Prima Casa a devenit Noua Casa cu acte in regula
Prima Casa a devenit Noua Casa cu acte in regula

Din 5 august, odata cu publicarea in Monitorul Oficial, avem un nou program de creditare cu garantii de stat pentru cei ce doresc sa isi cumpere o locuinta. Oficialii FNGCIMM dau asigurari ca programul va putea fi aplicat in partea a doua a lunii august, dupa emiterea normelor de aplicare.

12 August 2020 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus