Clientii pot miza mai departe pe dobanzi mici la creditele in euro

Banca Centrala Europeana a mentinut dobanda de politica monetara din zona euro la 0,5%, asigurand mai departe bani ieftini pentru sectorul bancar si economia zonei euro.


Acest lucru avantajeaza clientii cu credite in euro, ale caror dobanzi sunt indexate in functie de Euribor. Gratie masurilor luate de BCE, dobanzile interbancare in euro se mentin la valori extrem de scazute. Euribor la 3 luni - indicele de referinta cel mai utilizat -  se situeaza in prezent la numai 0,2%.

Conjunctura actuala se va mentina pana cand economia zonei euro va da semne de revenire. O usoara imbuntatire a indicatorilor economici s-ar putea observa spre sfarsitul acestui an, astfel ca cel mai probabil, consumatorii vor putea miza in 2013, pe dobanzi scazute la creditele in euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine
Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine

In paralel cu scaderea dobanzilor la depozite pentru deponenti in februarie, bancile au decis sa umble in aceasta luna si la marja creditelor, usurand mai ales ingrijorarile debitorilor de cursa lunga.

25 Februarie 2021 | Imobiliare

Noua casa poate fi una verde
Noua casa poate fi una verde

UniCredit Bank propune o solutie de finantare de nisa care tinteste potentialii debitori interesati de locuinte eficiente energetic si care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acestea.

2 Noiembrie 2020 | Imobiliare

5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa
5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa

Bancile au inceput deja sa acorde primele credite prin programul Noua Casa. Conso iti prezinta 5 aspecte importante de catre ar trebui tinut cont inainte de obtinerea unui imprumut.

14 Octombrie 2020 | Imobiliare

Creditele Noua Casa: Cum arata ofertele principalelor banci?
Creditele Noua Casa: Cum arata ofertele principalelor banci?

CEC Bank, BCR, ING Bank, Raiffeisen Bank si Banca Transilvania au anuntat deja ca au lansat ofertele de creditare pentru programul Noua Casa, la dobanzi ce pornesc de la 4,31%.

14 Septembrie 2020 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus