BCR vine cu noi scaderi de cost pentru a atrage clienti la creditele in lei

BCR a decis reducerea dobanzilor la creditele ipotecare in lei cu 1,1 procente. Este a doua reducere pe care banca o realizeaza in ultimele luni, dupa ce a renuntat la oferta de credite in valuta.


Creditul imobiliar Casa Mea are de acum o dobanda redusa, formata din Robor la 6 luni plus o marja fixa cuprinsa intre 1,3% si 1,5%, in functie de disponibilitatea clientului de a-si vira salariul prin BCR. Oferta este valabila doar pentru clientii care au un avans propriu de minim 35%.

Este a doua oara in acest an cand BCR reduce dobanda la creditele in lei. In ianuarie, banca a scazut marjele de dobanda cu 0,4% atat in cazul creditelor ipotecare cat si in cazul creditelor de nevoi personale cu ipoteca.

La finalul anului trecut, BCR a luat decizia de a nu mai acorda credite in valuta decat solicitantilor care inregistreaza venituri indexate in euro.

“Consideram ca noile niveluri ale dobanzilor, coroborate cu trendul descrescator inregistrat in ultima perioada al indicelui Robor, precum si cu eliminarea riscului valutar, conduc la inexistenta unei diferente intre costul total al unui credit in euro si al unui credit acordat in lei”, a precizat Ioana Mihai, sef Departament Credite Garantate din cadrul BCR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Noua casa poate fi una verde
Noua casa poate fi una verde

UniCredit Bank propune o solutie de finantare de nisa care tinteste potentialii debitori interesati de locuinte eficiente energetic si care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acestea.

2 Noiembrie 2020 | Imobiliare

5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa
5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa

Bancile au inceput deja sa acorde primele credite prin programul Noua Casa. Conso iti prezinta 5 aspecte importante de catre ar trebui tinut cont inainte de obtinerea unui imprumut.

14 Octombrie 2020 | Imobiliare

Creditele Noua Casa: Cum arata ofertele principalelor banci?
Creditele Noua Casa: Cum arata ofertele principalelor banci?

CEC Bank, BCR, ING Bank, Raiffeisen Bank si Banca Transilvania au anuntat deja ca au lansat ofertele de creditare pentru programul Noua Casa, la dobanzi ce pornesc de la 4,31%.

14 Septembrie 2020 | Imobiliare

Este mai avantajos un credit Noua Casa decat unul imobiliar?
Este mai avantajos un credit Noua Casa decat unul imobiliar?

Diferentierea se face in special in functie de valoarea imobilului si, implicit, de existenta sau nu a avansului solicitat in conturile viitorilor debitori.

18 August 2020 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus