BCR a acordat primul credit de reabilitare termica, dupa 1 an de la intrarea in program

BCR a acordat primul credit cu dobanda subventionata si garantie de stat in vederea reabilitarii unui bloc din Cluj-Napoca. Banca a intrat in programul guvernamental in urma cu 1 an.

Blocul de locuinte care a primit creditul de la BCR are 9 etaje, 3 scari si 120 apartamente. Finantarea a fost acordata in baza OUG 69/2010. Creditele sunt garantate de stat prin Ministerul de Finantate si

Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM iar dobanda este subventionata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

"BCR a reusit sa se mobilizeze exemplar, astfel incat am acordat creditul in doar 2 saptamani de zile de la ultimele modificari legislative care reglementeaza subventionarea dobanzii aferenta creditelor bancare cu garanţie guvernamentala pentru reabilitarea termica a clădirilor de locuit", a precizat Mirela Mirea, sef departament Microintreprinderi la BCR.


”Este o procedură laborioasa, dar normala fiind vorba si de bani publici. Insa, avantajele subventionarii dobanzii combinat cu reducerea costurilor la caldura a convins fiecare proprietar de apartament. Un alt avantaj este si eliminarea impozitului pe cladiri pentru toţi proprietarii pentru minim 5 ani. Estimam ca, in urma acestor lucrari, facturile noastre vor scadea cu circa 40%”, a declarat presedintele Asociatiei de proprietari a cladiri.

Doar doua banci, CEC Bank si BCR, au semnat conventii de colaborare cu cele doua ministere implicate in acest program insa succesul s-a lasat asteptat.

Primul credit a fost acordat de CEC Bank pentru reabilitarea unei case unifamiliale in noiembrie 2010 iar pana la finalul lunii mai a anului urmator, doar 15 cereri pentru astfel de credite fusesera depuse in total, conform datelor MDRT.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa
Cat sunt ratele la creditele din programul Noua Casa

De la sfarsitul saptamanii trecute se pot face inscrieri in program pentru anul 2021, dupa publicarea ordinului privind modificarea comisionul de administrare si finalizarea alocarii plafoanelor anuale de catre FNGCIMM.

30 Martie 2021 | Imobiliare

Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine
Start in campania de primavara la credite ipotecare mai ieftine

In paralel cu scaderea dobanzilor la depozite pentru deponenti in februarie, bancile au decis sa umble in aceasta luna si la marja creditelor, usurand mai ales ingrijorarile debitorilor de cursa lunga.

25 Februarie 2021 | Imobiliare

Noua casa poate fi una verde
Noua casa poate fi una verde

UniCredit Bank propune o solutie de finantare de nisa care tinteste potentialii debitori interesati de locuinte eficiente energetic si care sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru acestea.

2 Noiembrie 2020 | Imobiliare

5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa
5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa

Bancile au inceput deja sa acorde primele credite prin programul Noua Casa. Conso iti prezinta 5 aspecte importante de catre ar trebui tinut cont inainte de obtinerea unui imprumut.

14 Octombrie 2020 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus