BCR a acordat primul credit de reabilitare termica, dupa 1 an de la intrarea in program

BCR a acordat primul credit cu dobanda subventionata si garantie de stat in vederea reabilitarii unui bloc din Cluj-Napoca. Banca a intrat in programul guvernamental in urma cu 1 an.

Blocul de locuinte care a primit creditul de la BCR are 9 etaje, 3 scari si 120 apartamente. Finantarea a fost acordata in baza OUG 69/2010. Creditele sunt garantate de stat prin Ministerul de Finantate si

Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM iar dobanda este subventionata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

"BCR a reusit sa se mobilizeze exemplar, astfel incat am acordat creditul in doar 2 saptamani de zile de la ultimele modificari legislative care reglementeaza subventionarea dobanzii aferenta creditelor bancare cu garanţie guvernamentala pentru reabilitarea termica a clădirilor de locuit", a precizat Mirela Mirea, sef departament Microintreprinderi la BCR.


”Este o procedură laborioasa, dar normala fiind vorba si de bani publici. Insa, avantajele subventionarii dobanzii combinat cu reducerea costurilor la caldura a convins fiecare proprietar de apartament. Un alt avantaj este si eliminarea impozitului pe cladiri pentru toţi proprietarii pentru minim 5 ani. Estimam ca, in urma acestor lucrari, facturile noastre vor scadea cu circa 40%”, a declarat presedintele Asociatiei de proprietari a cladiri.

Doar doua banci, CEC Bank si BCR, au semnat conventii de colaborare cu cele doua ministere implicate in acest program insa succesul s-a lasat asteptat.

Primul credit a fost acordat de CEC Bank pentru reabilitarea unei case unifamiliale in noiembrie 2010 iar pana la finalul lunii mai a anului urmator, doar 15 cereri pentru astfel de credite fusesera depuse in total, conform datelor MDRT.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe
Bancile au oferte interesante de credite imobiliare cu dobanzi fixe

Tendinta de crestere a inflatiei si majorarile previzibile ale dobanzii de politica monetara pot afecta debitorii pe termen mediu iar o dobanda fixa pe 5,10,15 ani ar putea reduce aceste riscuri, daca nivelul sau nu este prea ridicat din start.

22 Iulie 2021 | Imobiliare

Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile
Cum alegem cele mai avantajoase credite imobiliare cu dobanzi variabile

Daca in cazul creditelor Noua Casa bancile aplica in grup o marja de 2% peste valoarea indicelui de referinta IRCC, in cazul imprumuturilor imobililare standard strategia acestora in ceea ce priveste marjele difera semnificativ.

15 Iulie 2021 | Imobiliare

Se ieftinesc (iar) creditele in lei, dar ce se va intampla pe viitor?
Se ieftinesc (iar) creditele in lei, dar ce se va intampla pe viitor?

Noua valoare trimestriala a indicelui de referinta IRCC, reper fata de care se calculeaza dobanzile la creditele obtinute dupa luna mai 2019, a scazut din iulie de la 1,67% la 1,25%.

5 Iulie 2021 | Imobiliare

Marjele bancilor se ingusteaza, valoarea creditelor poate creste
Marjele bancilor se ingusteaza, valoarea creditelor poate creste

Intre creditele Noua Casa, cele mai atractive prin prisma garantiei de stat, si creditele de nevoi personale uzuale, diferenta de marja pleaca acum de la 4%. Fata de creditele ipotecare fara garantie de stat, diferenta este mult mai mica.

11 Mai 2021 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus