top banner

BCR a acordat primul credit de reabilitare termica, dupa 1 an de la intrarea in program

22 Septembrie 2011 | Autor: Conso

BCR a acordat primul credit cu dobanda subventionata si garantie de stat in vederea reabilitarii unui bloc din Cluj-Napoca. Banca a intrat in programul guvernamental in urma cu 1 an.
Blocul de locuinte care a primit creditul de la BCR are 9 etaje, 3 scari si 120 apartamente. Finantarea a fost acordata in baza OUG 69/2010. Creditele sunt garantate de stat prin Ministerul de Finantate si
Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM iar dobanda este subventionata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).
"BCR a reusit sa se mobilizeze exemplar, astfel incat am acordat creditul in doar 2 saptamani de zile de la ultimele modificari legislative care reglementeaza subventionarea dobanzii aferenta creditelor bancare cu garanţie guvernamentala pentru reabilitarea termica a clădirilor de locuit", a precizat Mirela Mirea, sef departament Microintreprinderi la BCR.
”Este o procedură laborioasa, dar normala fiind vorba si de bani publici. Insa, avantajele subventionarii dobanzii combinat cu reducerea costurilor la caldura a convins fiecare proprietar de apartament. Un alt avantaj este si eliminarea impozitului pe cladiri pentru toţi proprietarii pentru minim 5 ani. Estimam ca, in urma acestor lucrari, facturile noastre vor scadea cu circa 40%”, a declarat presedintele Asociatiei de proprietari a cladiri.
Doar doua banci, CEC Bank si BCR, au semnat conventii de colaborare cu cele doua ministere implicate in acest program insa succesul s-a lasat asteptat.
Primul credit a fost acordat de CEC Bank pentru reabilitarea unei case unifamiliale in noiembrie 2010 iar pana la finalul lunii mai a anului urmator, doar 15 cereri pentru astfel de credite fusesera depuse in total, conform datelor MDRT.
Comparații

Credite imobiliare

Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Credite imobiliare

Alte Articole

Cum vor evolua dobanzile la credite pana la finalul anului?

Cum vor evolua dobanzile la credite pana la finalul anului?

Tranzactiile din piata interbancara din trimestrul al doilea, care vor da valoarea IRCC incepand din octombrie, arata cresterea indicelui peste 4%, iar ianuarie 2023 il poate gasi aproape de 6%.

04 Aug 2022 | Credite imobiliare
Amanarea ratelor bancare revine cu riscuri noi

Amanarea ratelor bancare revine cu riscuri noi

Autoritatile au adoptat o ordonanta de urgenta care prevede amanarea ratelor bancare intre 1 si 9 luni pentru creditele mai vechi de 30 aprilie 2022 pentru debitorii care au suferit o crestere de minim 25% a cheltuielilor medii lunare.

30 Iun 2022 | Credite imobiliare
Debitorii legati de Robor au cel mai mare risc de neplata

Debitorii legati de Robor au cel mai mare risc de neplata

Suprapunerea gradului mai mare de indatorare permis inainte de ianuarie 2019 peste algoritmul de calcul al dobanzii pentru debitorii care n-au migrat inca la IRCC poate genera neplaceri din cauza cresterii dobanzilor in piata bancara.

28 Iun 2022 | Credite imobiliare
Florin Dănescu, ARB: „În fața problemelor actuale din societate oamenii nu trebuie să fie pesimiști, ci precauți”

Florin Dănescu, ARB: „În fața problemelor actuale din societate oamenii nu trebuie să fie pesimiști, ci precauți”

Florin Dănescu - Președinte executiv Asociația Română a Băncilor, în dialog cu Septimiu Stoica - conciliator CSALB și Președinte al Bursei Române de Mărfuri și Irina Chițu – analist financiar.

21 Iun 2022 | Credite imobiliare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul