Piata abunda de noi oferte pentru IMM

Ultimele luni ale anului sunt intotdeauna inundate de produse promotionale, inclusiv in zona sectorului bancar. In top stau creditele de consum, insa anul acesta s-a inregistrat o crestere substantiala si in numarul ofertelor de creditare pentru IMM-uri.
 
Numarul de produse bancare destinate intreprinderilor mici si mijlocii a inregistrat o evolutie mai mult decat pozitiva in ultimele luni. Una din explicatii ar putea fi ca oferta de astfel de produse era mult sub cerintele pietei si in prezent suntem martorii unei reglari a situatiei. La acest lucru este posibil sa fi contribuit si maturizarea sectorului IMM, deoarece o mare parte din solicitantii de credite nu se incadrau in trecut in conditiile impuse de banci.
 
Ultimul studiu realizat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) arata ca, in semestrul II din 2006, numarul de inmatriculari de firme a scazut cu 1,74% iar numarul de radieri a crescut cu 75,43%, fata de aceeasi perioada din anul anterior. De asemenea, numarul de IMM-uri cu profit a inregistrat o crestere iar cel al firmelor pe pierdere - o reducere.
 
Poate cel mai important aspect al studiului il reprezinta cresterea investitiilor realizate de IMM-uri cu 10-12%. Situatia se poate traduce prin cresterea "calitatii" IMM-urilor de pe piata, respectiv existenta unui mediu de afaceri mult mai profitabil si mai stabil.
 
Tocmai ca un rezultat direct al acestei situatii au aparut din ce in ce mai multe produse de creditare destinate acestui segment de clienti. Numai in ultimele 3 luni s-au lansat mai multe produse de creditare pentru IMM-uri decat in tot restul anului
 
Promotii pe final de an
 
Raiffeisen ofera dobanzi promotionale de 4,9% pana la sfarsitul anului la creditele Flexicredit Plus contractate in franci elvetieni. Suma maxima ce poate fi obtinuta este limitata de garantiile prezentate si veniturile inregistrate iar pentru sume de pana la 75.000 euro nu este necesara justificarea destinatiei banilor. In plus, Raiffeisen vinde pana la finele lui 2007 credite pe termen mediu si lung pentru IMM fara comisioane de acordare si cu o perioada de gratie de pana la 3 luni.
 
Banca Transilvania s-a concentrat pe noua divizie pentru medici lansata la mijlocul lunii octombrie. Produsele oferite imbina elemente de retail cu specificul creditarii persoanelor juridice. Astfel, medicii pot accesa imprumuturi atat pentru nevoi personale cat si pentru dezvoltarea propriilor cabinete medicale.
 
In plus, Banca Transilvania este una din bancile partenere in Romania ale Fondului European pentru Europa de Sud Est si de asemenea este unul dintre colaboratorii EUGA - European Union Grants Advisor.
 
Piraeus Bank a fost insa campioana absoluta in ultima vreme, lansand in medie un produs pe saptamana din octombrie pana in prezent. Astfel, 4 din cele 9 credite pentru IMM-urilor ale bancii s-au lansat in ultima luna. Cel mai nou produs este destinat exclusiv clientilor existenti ai bancii. Banca ofera un credit de pana la 25.000 euro sau 80.000 lei pe 3 ani companiilor cu cifra de afaceri de pana la 5 milioane euro. Suma poate fi rambursata in rate lunare sau trimestriale iar daca respectiva firma doreste sa achite integral imprumutul inainte de scadenta nu i se va impune comision de rambursare anticipata.

De asemenea, Credit Europe Bank a introdus noi solutii de finantare a IMM in ultima vreme. Recent a majorat la 100.000 lei suma maxima care poate fi imprumutata sub forma unui credit de nevoi personale, renuntand si la garantii in cazul clientilor cu performante financiare bune.

Totodata, merita semnalat ca Eximbank ofera credite in lei pe o perioada de maxim 5 ani cu dobanda subventionata de stat. Astfel, solicitantii pot beneficia de dobanda redusa cu 5 puncte procentuale iar valoarea maxima ce poate fi imprumutata este de 1,5 milioane euro.


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - IMM


Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?
Programul IMM Invest: Cum sa iei bani de la stat cu dobanda zero?

IMM Invest, programul prin care statul isi propune sa ajute firmele mici si mijlocii cu garantarea imprumuturilor si subventionarea dobanzilor pentru creditele pentru capital de lucru si investitii a demarat, zece zile mai tarziu, in viteza.

29 Aprilie 2020 | IMM

Termen final pentru deconturile Start-up Nation 2017! Nu va fi prelungit!

Firmele participante in Programul Start-up Nation 2017 mai au doar trei saptamani pentru depunerea decontului de cheltuieli. Termenul limita maxim este 29 septembrie si nu va fi prelungit, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

6 Septembrie 2018 | IMM

Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?
Ajutoare de stat pentru firme! Ce sume pot obtine?

Firmele care desfasoara activitati de comert si servicii pot depune, in aceasta perioada, cereri de ajutoare de stat nerambursabile pentru promovarea produselor si dezvoltarea afacerii, in cadrul unui program al Ministerului pentru IMM-uri. Institutia a derulat un program similar si pentru microindustrializare.

30 August 2018 | IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro.

1 August 2018 | IMM

Mai multe articole

Inapoi sus