Folosim cookies pentru a face website-ul mai usor de utilizat, in conformitate cu Noul Regulament al Uniunii Europene cu privire la Protectia Datelor Personale (GDPR). Citeste Politica de Confidentialitate.

Ansamblul Baneasa Rezidential incepe sa prinda forma

Autor: Bogdan Barligea |

Publicat in: Credite imobiliare

 

In scurt timp vor incepe lucrarile de constructie pentru o parte din casele care fac parte din zona rezidentiala a Proiectului Baneasa. Peste 100 de astfel de case vor fi gata anul viitor. In acest an vor fi insa finalizate primele 51 din cele 227 de apartamente ce vor face parte din cel mai mare proiect de dezvoltare urbana integrata din Romania.

Baneasa Residential este una din cele trei componente ale Proiectului Baneasa, care, de anul trecut, prinde contur in partea de nord a Bucurestiului. Proiectul include, alaturi de zona rezidentiala, un parc tehnologic si de afaceri si o arie comerciala.

Zona rezidentiala va avea peste 3.000 de locuinte, iar estimarile dezvoltatorilor proiectului arata ca de acestea ar putea beneficia aproximativ 15.000 de persoane. Viitorii beneficiari pot alege sa locuiasca in apartamente, in vile individuale sau in case insiruite.

Cele 227 de apartamente sunt grupate in 12 cladiri de tip P+3. Fiecare apartament beneficiaza, in functie de optiuni, de 1-2 locuri de parcare si o boxa, situate la subsolul cladirii.
Apartamentele pot avea 1-3 dormitoare sau pot fi de tip penthouse. Intre dotarile standard oferite se afla centrala termica murala individuala, gresie, faianta, parchet, obiecte sanitare, instalatie de aer conditionat, video-interfon si sistem de securitate prin camere video. Pretul de vanzare pe metru patrat la o asemenea locuinta este de aproximativ 1.500 euro, dar difera in functie de amplasament, dotari sau suprafata.
Primele apartamente sunt in faza de finisaj, urmand sa fie predate cumparatorilor in luna decembrie a acestui an. Interesul pentru aceste locuinte este mare, 85% dintre ele fiind deja contractate.

Casele insiruite au unul sau doi pereti comuni cu casele vecine, fiind grupate ?n siruri de doua, trei sau mai multe unitati locative. Sunt amplasate pe loturi de teren de 200-700 mp, suprafata construita variind intre 184 si 297 mp. Primele 109 astfel de locuinte vor fi gata in 2007.

Pentru cei care doresc mai multa intimitate exista vilele individuale. Acestea vor fi amplasate pe loturi de 800?1200 mp si vor avea spatii proprii generoase. Terenul aferent fiecareia din cele trei tipuri de locuinte va intra in posesia beneficiarului in momentul cumpararii casei.

Baneasa Rezidential va avea multe spatii verzi si o serie de cladiri publice comune. Vilele si cladirile de apartamente vor fi inconjurate de gradini. In proiect este prevazut si un spatiu pentru activitati publice, care va include restaurante, cafenele, un centru medical, farmacii, banci, magazine, o scoala, o gradinita si o biserica. Vor mai fi construite cluburi de intretinere, sali si terenuri de sport, trasee pietonale, de jogging si ciclism sau spatii de joaca pentru copii. Construirea complexului rezidential va dura pana in 2015, cand trebuie sa fie finalizat intreg proiectul Baneasa.

Locuintele din Baneasa Rezidential vor fi predate beneficiarilor avand infrastrucutura de comunicatii deja instalata. Reprezentantii Baneasa Investments, compania care dezvolta acest proiect, au semnat un parteneriat in acest sens cu Romtelecom pentru furnizarea unor servicii de voce si Internet de banda larga pentru spatiile rezidentiale si cele de birouri.

Pentru un proiect atat de amplu, Baneasa Investments a discutat cu mai multe banci comerciale pentru dezvoltarea unei solutii personalizate de finantare a persoanelor care vor sa cumpere o locuinta. Insa in final a fost aleasa una singura.
Pachetul de creditare adresat viitorilor locatari ai zonei rezidentiale Baneasa este oferit de Alpha Bank. In urma parteneriatului incheiat banca ofera creditul pentru locuinta Alpha Housing cu dobanda fixa in primii 2 ani. Aceasta este in prezent de 6,9% pentru creditele in euro, 7,9% pentru cele in USD si 8,9% pentru creditele in lei. Dupa primii 2 ani rata dobanzii va scadea cu pana la 1,75%, in functie de tipul imprumutului. Perioada de finantare este de maxim 25 de ani.

Componentele Proiectului Baneasa se dezvolta in paralel

In paralel cu construirea Baneasa Rezidential se dezvolta si celelalte doua componente ale proiectului. Cea mai avansata este zona comerciala, in care mare parte din cladiri sunt deja functionale. E vorba de Galeria comerciala Feeria, care include si un hypermarket Carrefour, de un magazin Metro si de un centru Bricostore. Urmeaza sa fie deschis in curand si magazinul Mobexpert. Anul viitor in Baneasa se va deschide primul magazin Ikea, un centru de vanzare a mai multor marci auto ? Motor City si Baneasa Shopping City, care se vrea cel mai mare centru comercial din tara.

Baneasa Business & Technology Park va reuni 160.000 mp de spatii de birouri clasa A si A+, distribuite in 11 cladiri. Acestea vor avea parter si 4, 6 sau 8 etaje. Subsolul va fi amenajat pentru spatii de parcare. Este prevazuta si construirea unui centru de conferinte si a unui hotel pentru oaspetii companiilor, incluzand 300 de camere, cluburi de sport si de sanatate, piscine in aer liber si acoperite. Primele cladiri de birouri vor fi gata in toamna anului viitor.

Intreg Proiectul Baneasa se va intinde pe o suprafata de 221 ha, ce reprezinta peste 1% din suprafata Bucurestiului.

Alte articole din Credite imobiliare

Credite imobiliare

Cat este gradul maxim de indatorare la credite din 2019?

Anul 2019 vine cu reguli noi privind creditarea populatiei. Gradul maxim de indatorare pentru un credit in lei este plafonat la 40% din venitul net, indiferent de destinatie, iar pentru un imprumut in valuta la 20%. In cazul in care solicitantul ia un credit pentru prima sa locuinta, banca poate merge cu gradul de indatorare pana la 45%. Citeste mai mult

Ce trebuie sa stii cand cumperi o casa?

A detine o locuinta in proprietate in Romania este mai mult decat o traditie, este aproape o obsesie. De aceea, fiecare dintre noi ajunge, mai devreme sau mai tarziu in acel punct: trebuie sa imi cumpar casa mea! Dar cum afli care este cel mai bun moment sa cumperi pentru a obtine un pret bun? Citeste mai mult

Opinii recente

de Catalina Ipati Constantinescu

"Am avut un împrumut la Onnen care s-a cesionat la cei de la Tbi Credit. În data de 5. 10. 2018 am achitat suma comunicata ..."

Facebook