top banner

Ce beneficii au pensionarii care isi deschid cont la banca?

13 Noiembrie 2012 | Autor: Alexandra Popa

Ce beneficii au pensionarii care isi deschid cont la banca?

Ultimii ani au adus in portofoliile bancilor si produse speciale pentru pensionari. Ofertele incep de la reduceri de costuri si descoperit de cont si ajung pana la virarea anticipata a pensiei celor care opteaza pentru deschiderea unui cont curent sau acordarea de promotii la servicii medicale. 
Majoritatea pachetelor adresate seniorilor au la baza aceleasi produse si servicii: un cont curent in lei si optional unul in valuta, un card de debit atasat si diverse facilitati la retragerea de numerar.
La aceastea, unele banci pluseaza cu dobanzi preferentiale la depozite si credite sau cu scheme de loialitate.
Retrageri de numerar gratuite
BCR ofera un pachet de baza pentru pensionari cu cont in lei, card si comisioane zero pentru operatiunile la bancomatele proprii, inclusiv retragerea de numerar. Costul pachetului este de 2 lei pe luna, iar clientii primesc si bonus la plata cu cardul la comercianti sau reduceri la magazinele partenere.
Cei care au un cont de pensionar pot beneficia si de 0,3% bonus de dobanda la depozite si pot obtine un descoperit de cont in valoare de pana la 3 pensii nete.
BRD are o oferta similara, cu cont in lei cu card atasat si o serie de operatiuni gratuite, inclusiv retragere numerar. Pachetul nu are un cost special. Clientii platesc 0,8 euro pe luna, comisionul de administrare al contului curent, in timp ce administrarea cardului este redusa la jumatate, respectiv 7 lei pe an.
Banca ofera si bonus de dobanda de 0,25% la depozite si conturi de economii si reduceri de costuri la creditele de consum.
Raiffeisen Bank nu are un pachet special pentru pensionari. Acestia pot obtine insa un cont curent la un cost redus, de 1,5 lei/luna si un card in care sa isi primeasca pensia, ce costa 5 lei pe an. Pensionarii beneficiaza de comision zero la retragerea de numerar, dobanzi mai mari la depozite si posibilitatea de a obtine un overdraft.
Banca are in derulare insa o campanie promotionala pana la finalul anului ce ofera prin tragere la sorti doua premii in bani.
ProCredit Bank are un pachet pentru pensionari cu un cost de 1 leu/luna ce ofera cont curent si card de debit, plus retrageri gratuite de la bancomatele bancii. Pentru 3 lei pe luna, clientii pot primi si acces la serviciul de internet banking. De asemenea, se ofera si bonus de dobanda la depozite, indiferent de varianta aleasa.
Tot pentru 1 leu pe luna si UniCredit Tiriac Bank are o oferta similara destinata pensionarilor. In acest pret sunt incluse din start serviciul de internet banking, phone banking si alerte SMS.
Dobanzi mai mari la sumele din cont
Majoritatea bancilor ofera bonus de dobanda pentru pensionari la constituirea unui depozit. Exista insa si cateva banci ce ofera din start dobanda majorata pentru sumele din contul curent.
Bancpost ofera pensionarilor o dobanda cuprinsa intre 4,5% si 5% pentru sumele din contul curent, in cadrul pachetului pentru pensionari. Pachetul costa 3,9 lei/luna si permite obtinerea unui descoperit de cont.
Banca Romaneasca ofera reducere de 10% la serviciile clinicii MedLife clientilor care aleg un pachet de incasare a pensiei. Acestia platesc un comision unic de 1 leu/luna si au cont curent si card de debit atasat plus retrageri de numerar gratuite si acces la serviciul de internet banking. 
Banca ofera insa avantaje la pastrarea banilor in cont. Sumele din contul curent sunt remunerate cu o dobanda de 1,5%.
Piraeus Bank a inclus in pachetul pentru pensionari un cont curent, un card si un cont de economii, la un cost de 2 lei pe luna. Banca percepe insa comision de retragere numerar de 0,2% la bancomatele prorii din tara si din Grecia.
Incasarea mai rapida a pensiei si analize medicale gratuite
CEC Bank nu ofera reduceri de costuri pentru pensionari. Acestia platesc tariful standard de 2,5 lei/luna pentru administrarea contului curent si de 2 lei/luna administrarea cardului de debit. Clientii au insa retrageri de numerar gratuite de la bancomatele bancii si beneficiaza de o optiune suplimentara: vor primi pensia cu o zi mai devreme decat clientii care nu au optat pentru un cont bancar.
Alpha Bank ofera un pachet cu costuri zero format din cont curent in lei cu card atasat, pentru incasarea pensiei. Clientii beneficiaza si de un set de analize medicale gratuie. Pe de alta parte insa, nu pot beneficia de acest avantaj decat primii 3.600 de pensionari care se programeaza la clinica medicala.
Cum se solicita incasarea pensiei pe card?
Cei care doresc sa isi incaseze pensia intr-un cont bancar trebuie mai intai sa isi aleaga banca. Ulterior, la orice unitate a bancii respective se poate completa o cerere speciala la care se ataseaza o copie dupa talonul de pensie.
Banca este cea care ia legatura cu Casa de Pensii si incheie acordul de virare a banilor lunar in cont curent. Astfel, clientul nu trebuie sa mai faca un drum special ci doar va fi anuntat cand toate formalitatile au fost incheiate si poate ridica din agentia bancii cardul aferent contului in care primeste pensia.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Carduri de credit

Carduri de credit
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Carduri

Alte Articole

Cardurile pentru copii au avantaje dar si unele riscuri incluse

Cardurile pentru copii au avantaje dar si unele riscuri incluse

Cei mici pot deprinde mai usor sa isi gestioneze banii de buzunar iar parintii le pot aloca lunar o anumita suma. Exista insa si riscuri generate de tranzactiile pe internet si dependenta de alocarile periodice din partea parintilor.

19 Dec 2022 | Carduri
Cresterea dobanzilor se simte si la cardurile de credit

Cresterea dobanzilor se simte si la cardurile de credit

BNR a decis in aceasta saptamana sa opereze o noua majorare a dobanzii de politica monetara insa de o mai mica amplitudine decat precedentele. Se vor scumpi din nou creditele cu dobanzi variabile iar depozitele vor fi remunerate mai bine chiar daca randamentele raman semnificativ real negative.

10 Noi 2022 | Carduri
Cele mai bune carduri de cash-back

Cele mai bune carduri de cash-back

Sa iti poti recupera un procent din valoarea cumparaturilor uzuale fara ca asta sa presupuna neaparat costuri colaterale reprezinta o provocare pentru tot mai multi romani.

20 Apr 2022 | Carduri
Cum te poti transforma din client in agent de vanzari

Cum te poti transforma din client in agent de vanzari

Orange Money, copiata imediat de concurentul direct Revolut, a propus un bonus de 150 de lei fiecarui client care aduce un nou recrut in sistem din lista lui de amici. Si beneficiile nu se opresc aici.

22 Feb 2022 | Carduri

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Rambursare card de credit

Calculează suma lunară pe care trebuie să o rambursezi și care este costul dacă platești doar suma minimă