Ce beneficii au pensionarii care isi deschid cont la banca?

Ultimii ani au adus in portofoliile bancilor si produse speciale pentru pensionari. Ofertele incep de la reduceri de costuri si descoperit de cont si ajung pana la virarea anticipata a pensiei celor care opteaza pentru deschiderea unui cont curent sau acordarea de promotii la servicii medicale. 

Majoritatea pachetelor adresate seniorilor au la baza aceleasi produse si servicii: un cont curent in lei si optional unul in valuta, un card de debit atasat si diverse facilitati la retragerea de numerar.
La aceastea, unele banci pluseaza cu dobanzi preferentiale la depozite si credite sau cu scheme de loialitate.

Retrageri de numerar gratuite

BCR ofera un pachet de baza pentru pensionari cu cont in lei, card si comisioane zero pentru operatiunile la bancomatele proprii, inclusiv retragerea de numerar. Costul pachetului este de 2 lei pe luna, iar clientii primesc si bonus la plata cu cardul la comercianti sau reduceri la magazinele partenere.

Cei care au un cont de pensionar pot beneficia si de 0,3% bonus de dobanda la depozite si pot obtine un descoperit de cont in valoare de pana la 3 pensii nete.

BRD are o oferta similara, cu cont in lei cu card atasat si o serie de operatiuni gratuite, inclusiv retragere numerar. Pachetul nu are un cost special. Clientii platesc 0,8 euro pe luna, comisionul de administrare al contului curent, in timp ce administrarea cardului este redusa la jumatate, respectiv 7 lei pe an.

Banca ofera si bonus de dobanda de 0,25% la depozite si conturi de economii si reduceri de costuri la creditele de consum.

Raiffeisen Bank nu are un pachet special pentru pensionari. Acestia pot obtine insa un cont curent la un cost redus, de 1,5 lei/luna si un card in care sa isi primeasca pensia, ce costa 5 lei pe an. Pensionarii beneficiaza de comision zero la retragerea de numerar, dobanzi mai mari la depozite si posibilitatea de a obtine un overdraft.

Banca are in derulare insa o campanie promotionala pana la finalul anului ce ofera prin tragere la sorti doua premii in bani.

ProCredit Bank are un pachet pentru pensionari cu un cost de 1 leu/luna ce ofera cont curent si card de debit, plus retrageri gratuite de la bancomatele bancii. Pentru 3 lei pe luna, clientii pot primi si acces la serviciul de internet banking. De asemenea, se ofera si bonus de dobanda la depozite, indiferent de varianta aleasa.

Tot pentru 1 leu pe luna si UniCredit Tiriac Bank are o oferta similara destinata pensionarilor. In acest pret sunt incluse din start serviciul de internet banking, phone banking si alerte SMS.

Dobanzi mai mari la sumele din cont

Majoritatea bancilor ofera bonus de dobanda pentru pensionari la constituirea unui depozit. Exista insa si cateva banci ce ofera din start dobanda majorata pentru sumele din contul curent.

Bancpost ofera pensionarilor o dobanda cuprinsa intre 4,5% si 5% pentru sumele din contul curent, in cadrul pachetului pentru pensionari. Pachetul costa 3,9 lei/luna si permite obtinerea unui descoperit de cont.

Banca Romaneasca
ofera reducere de 10% la serviciile clinicii MedLife clientilor care aleg un pachet de incasare a pensiei. Acestia platesc un comision unic de 1 leu/luna si au cont curent si card de debit atasat plus retrageri de numerar gratuite si acces la serviciul de internet banking. 

Banca ofera insa avantaje la pastrarea banilor in cont. Sumele din contul curent sunt remunerate cu o dobanda de 1,5%.

Piraeus Bank a inclus in pachetul pentru pensionari un cont curent, un card si un cont de economii, la un cost de 2 lei pe luna. Banca percepe insa comision de retragere numerar de 0,2% la bancomatele prorii din tara si din Grecia.

Incasarea mai rapida a pensiei si analize medicale gratuite

CEC Bank nu ofera reduceri de costuri pentru pensionari. Acestia platesc tariful standard de 2,5 lei/luna pentru administrarea contului curent si de 2 lei/luna administrarea cardului de debit. Clientii au insa retrageri de numerar gratuite de la bancomatele bancii si beneficiaza de o optiune suplimentara: vor primi pensia cu o zi mai devreme decat clientii care nu au optat pentru un cont bancar.

Alpha Bank ofera un pachet cu costuri zero format din cont curent in lei cu card atasat, pentru incasarea pensiei. Clientii beneficiaza si de un set de analize medicale gratuie. Pe de alta parte insa, nu pot beneficia de acest avantaj decat primii 3.600 de pensionari care se programeaza la clinica medicala.

Cum se solicita incasarea pensiei pe card?


Cei care doresc sa isi incaseze pensia intr-un cont bancar trebuie mai intai sa isi aleaga banca. Ulterior, la orice unitate a bancii respective se poate completa o cerere speciala la care se ataseaza o copie dupa talonul de pensie.

Banca este cea care ia legatura cu Casa de Pensii si incheie acordul de virare a banilor lunar in cont curent. Astfel, clientul nu trebuie sa mai faca un drum special ci doar va fi anuntat cand toate formalitatile au fost incheiate si poate ridica din agentia bancii cardul aferent contului in care primeste pensia.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Carduri


Fraudele informatice sunt foarte greu de recuperat dupa autentificarea pagubitului
Fraudele informatice sunt foarte greu de recuperat dupa autentificarea pagubitului

Tentativele de inselare a celor care posteaza anunturi pe platformele de vanzare-cumparare prolifereaza, in ciuda introducerii recente a elementelor suplimentare de siguranta la trazactiile online.

17 Iunie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Cum putem face cumparaturi in rate cu cardul de debit
Cum putem face cumparaturi in rate cu cardul de debit

Altex si Flanco in parteneriat cu finantatorul Oney Bank ofera clientilor posibilitatea de a achizitiona produse in 3 sau 4 rate daca dispun de un card de debit Visa sau Mastercard, la costuri mult mai mici decat in cazul achizitiei cu un card de credit.

7 Ianuarie 2021 | Carduri (carduri + ebanking)

Bancile vor permite platile cu telefonul catre prietenii din agenda
Bancile vor permite platile cu telefonul catre prietenii din agenda

Transfond ofera posibilitatea initierii de plati intre doua conturi deschise la banci diferite utilizand doar numarul de telefon mobil al beneficiarului platii, fara sa fie nevoie si de codul IBAN al acestuia.

29 Septembrie 2020 | Carduri (carduri + ebanking)

Cum primesti bani inapoi daca platesti cu cardul
Cum primesti bani inapoi daca platesti cu cardul

Exista mai multe oferte de reduceri pentru posesorii de carduri de debit, care nici nu implica costuri asociate, precum emiterea cardului si administrarea contului curent.

22 Septembrie 2020 | Carduri (carduri + ebanking)

Mai multe articole

GHIDURI


Carduri de credit

Cardul de credit reprezinta un imprumut aflat permanent la dispozitia clientului. Limita de credit este calculata pe baza unei proceduri numita scoring. In general, limita maxima de credit poate ajunge pana la 5.000 euro sau echivalentul in moneda nationala. Cum se calculeaza scoringul, diferentele dintre carduri de debit si carduri de credit, peri

Carduri de debit

Cu ajutorul unui card de debit poti avea acces oricand la banii propii din contul de la banca. Cardul de debit are insa de oferit mai mult decat retragerea de numerar. Cea mai importanta functie a sa este plata cumparaturilor la comercianti. Pentru tranzactiile efectuate in Romania nu se plateste nici un comision. Ce servicii suplimentare ofera car

Carduri premium

Cardurile premium reprezinta o categorie privilegiata de instrumente de plata, care sunt acordate clientilor cu venituri ridicate. Limita de credit este mult mai mare si poate ajunge pana la 100.000 euro, fata de numai 5.000 euro, cat ofera in general cardurile de credit standard. Cui se adreseaza cardurile premium, care sunt tipurile de carduri, c

Carduri cu cip

Cardul cu cip este un card bancar - de credit sau de debit - care are incorporat un microcip. Acesta a fost conceput pentru a conferi tranzactiilor cu carduri mai multa siguranta si rapiditate. Cat de sigure sunt cardurile cu cip, ce tehnologie are in spate si cum schimba cipul modul in care se plateste cu cardul in Ghidul Carduri cu cip.

Cumparaturi online cu cardul

Inainte sa faceti cumparaturi online trebuie sa va asigurati ca aveti cardul activat pentru utilizare online. Dupa activarea cardului, este recomandata inrolarea cardurilor in sistemul 3D Secure. Ponturi pentru cumparaturi sigure si toate informatiile despre carduri acceptate pentru cumparaturi, tranzactii online si inrolarea cardului in Ghidul Cum

Vacanta cu cardul in strainatate

Atunci cand mergem in vacanta este recomandat sa nu plecam cu toti banii de care avem nevoie in portofel. Cardurile bancare ne protejeaza mai bine banii. Cardul de credit este recomandat cu prioritate, pentru ca ofera o serie de beneficii suplimentare. Totul despre tipul de card potrivit in vacanta, ce comisioane apar la tranzactiile din afara tari

Inapoi sus