Ce beneficii au pensionarii care isi deschid cont la banca?

Ultimii ani au adus in portofoliile bancilor si produse speciale pentru pensionari. Ofertele incep de la reduceri de costuri si descoperit de cont si ajung pana la virarea anticipata a pensiei celor care opteaza pentru deschiderea unui cont curent sau acordarea de promotii la servicii medicale.
 

Majoritatea pachetelor adresate seniorilor au la baza aceleasi produse si servicii: un cont curent in lei si optional unul in valuta, un card de debit atasat si diverse facilitati la retragerea de numerar.
La aceastea, unele banci pluseaza cu dobanzi preferentiale la depozite si credite sau cu scheme de loialitate.

Retrageri de numerar gratuite

BCR ofera un pachet de baza pentru pensionari cu cont in lei, card si comisioane zero pentru operatiunile la bancomatele proprii, inclusiv retragerea de numerar. Costul pachetului este de 2 lei pe luna, iar clientii primesc si bonus la plata cu cardul la comercianti sau reduceri la magazinele partenere.

Cei care au un cont de pensionar pot beneficia si de 0,3% bonus de dobanda la depozite si pot obtine un descoperit de cont in valoare de pana la 3 pensii nete.

BRD are o oferta similara, cu cont in lei cu card atasat si o serie de operatiuni gratuite, inclusiv retragere numerar. Pachetul nu are un cost special. Clientii platesc 0,8 euro pe luna, comisionul de administrare al contului curent, in timp ce administrarea cardului este redusa la jumatate, respectiv 7 lei pe an.

Banca ofera si bonus de dobanda de 0,25% la depozite si conturi de economii si reduceri de costuri la creditele de consum.

Raiffeisen Bank nu are un pachet special pentru pensionari. Acestia pot obtine insa un cont curent la un cost redus, de 1,5 lei/luna si un card in care sa isi primeasca pensia, ce costa 5 lei pe an. Pensionarii beneficiaza de comision zero la retragerea de numerar, dobanzi mai mari la depozite si posibilitatea de a obtine un overdraft.

Banca are in derulare insa o campanie promotionala pana la finalul anului ce ofera prin tragere la sorti doua premii in bani.

ProCredit Bank are un pachet pentru pensionari cu un cost de 1 leu/luna ce ofera cont curent si card de debit, plus retrageri gratuite de la bancomatele bancii. Pentru 3 lei pe luna, clientii pot primi si acces la serviciul de internet banking. De asemenea, se ofera si bonus de dobanda la depozite, indiferent de varianta aleasa.

Tot pentru 1 leu pe luna si UniCredit Tiriac Bank are o oferta similara destinata pensionarilor. In acest pret sunt incluse din start serviciul de internet banking, phone banking si alerte SMS.

Dobanzi mai mari la sumele din cont

Majoritatea bancilor ofera bonus de dobanda pentru pensionari la constituirea unui depozit. Exista insa si cateva banci ce ofera din start dobanda majorata pentru sumele din contul curent.

Bancpost ofera pensionarilor o dobanda cuprinsa intre 4,5% si 5% pentru sumele din contul curent, in cadrul pachetului pentru pensionari. Pachetul costa 3,9 lei/luna si permite obtinerea unui descoperit de cont.

Banca Romaneasca
ofera reducere de 10% la serviciile clinicii MedLife clientilor care aleg un pachet de incasare a pensiei. Acestia platesc un comision unic de 1 leu/luna si au cont curent si card de debit atasat plus retrageri de numerar gratuite si acces la serviciul de internet banking. 

Banca ofera insa avantaje la pastrarea banilor in cont. Sumele din contul curent sunt remunerate cu o dobanda de 1,5%.

Piraeus Bank a inclus in pachetul pentru pensionari un cont curent, un card si un cont de economii, la un cost de 2 lei pe luna. Banca percepe insa comision de retragere numerar de 0,2% la bancomatele prorii din tara si din Grecia.

Incasarea mai rapida a pensiei si analize medicale gratuite

CEC Bank nu ofera reduceri de costuri pentru pensionari. Acestia platesc tariful standard de 2,5 lei/luna pentru administrarea contului curent si de 2 lei/luna administrarea cardului de debit. Clientii au insa retrageri de numerar gratuite de la bancomatele bancii si beneficiaza de o optiune suplimentara: vor primi pensia cu o zi mai devreme decat clientii care nu au optat pentru un cont bancar.

Alpha Bank ofera un pachet cu costuri zero format din cont curent in lei cu card atasat, pentru incasarea pensiei. Clientii beneficiaza si de un set de analize medicale gratuie. Pe de alta parte insa, nu pot beneficia de acest avantaj decat primii 3.600 de pensionari care se programeaza la clinica medicala.

Cum se solicita incasarea pensiei pe card?


Cei care doresc sa isi incaseze pensia intr-un cont bancar trebuie mai intai sa isi aleaga banca. Ulterior, la orice unitate a bancii respective se poate completa o cerere speciala la care se ataseaza o copie dupa talonul de pensie.

Banca este cea care ia legatura cu Casa de Pensii si incheie acordul de virare a banilor lunar in cont curent. Astfel, clientul nu trebuie sa mai faca un drum special ci doar va fi anuntat cand toate formalitatile au fost incheiate si poate ridica din agentia bancii cardul aferent contului in care primeste pensia.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Carduri


Cum pot plati cu Apple Pay?
Cum pot plati cu Apple Pay?

Apple Pay este disponibil si in Romania, astfel ca detinatorii de carduri Visa si Mastercard pot face plati contactless utilizand un dispozitiv iPhone, Apple Watch, iPad sau Mac.

27 Iunie 2019 | Carduri (carduri + ebanking)

Cum sa folosesti inteligent cardul de credit?
Cum sa folosesti inteligent cardul de credit?

Sarbatorile de iarna vin, in fiecare an, cu un apetit crescut pentru cumparaturi, inclusiv pe datorie. Cel mai utilizat instrument de credit in astfel de perioade este cardul de credit. El vine la pachet cu beneficii tot mai „inventive”, dar si cu costuri si conditii de utilizare dintre cele mai complexe. Cum il utilizam pentru beneficii maxime?

11 Decembrie 2018 | Carduri (carduri + ebanking)

Ce inseamna pentru cumparatori cresterea pragului obligatoriu pentru acceptarea cardului?

Legea cash back, modificata din nou, a fost adoptata de Parlament. Principala modificare consta in faptul ca doar magazinele cu cifra de afaceri de peste 50.000 de euro anual vor fi obligate sa accepte plata cu cardul. Pragul precedent era de 10.000 de euro.

22 Iunie 2018 | Carduri (carduri + ebanking)

Cum sa te feresti de infractori cand retragi bani de la bancomat?

Posesorii de carduri din Romania utilizeaza in continuare excesiv operatiunea de retragere de numerar de la bancomat, fapt care le-a dat idei si infractorilor. Acestia au inventat numeroase dispozitive cu ajutorul carora pot copia datele cardurilor sau afla PIN-ul. Politia Romana prezinta cateva astfel de dispozitive.

2 Mai 2018 | Carduri (carduri + ebanking)

Mai multe articole

Inapoi sus