top banner

Vocea clientului

Opinii, recenzii și păreri despre produsele financiare

Recenzii servicii financiare

N Tnicolae tudoran
Credit nevoi personale de la CEC Bank

in graficul de rambursar

in graficul de rambursare initial scrie "perioada de gratie 1 luni". dupa marirea dobanzii a fost generat alt grafic in care scrie "perioada de gratie 1 luni" graficul fiind anexa la contract. am intrebat banca despre valabilitatea perioadei si mi-au spus ca nu este valabila ca nu scrie in contract ca au gresit cand au generat graficul.... eu zic ca este valabla din moment ce scrie in graficul emis de ei stampilat.

24-05-2010

M RMaricica Robu
Credit nevoi personale de la CEC Bank

Buna ziua, La jumatatea

Buna ziua, La jumatatea anului 2008 am incheiat contractul cu urmatoarele caracteristici: Credit Nevoi Personale, o suma destul de consistenta, dobanda 11.25 (variabila primul an). In contract gasesc formularea: "Modificarea nivelului ratei anuale a dobanzii se poate efectua urmare oricaror modificari in legislatie si/sau in conditiile pietei financiare/monetare". La momentul ala rata de politica monetara BNR 10.5%. Rata dobanzii creste in urmatorul an la 14.25%. Acum in 2010, cand rata de politica monetara a ajuns la 6.25, rata dobanzii pentru contractul meu a ramas aceeasi. Am mers la banca pentru o discutie. Nu mi se ofera NIMIC, aceleasi conditii, alta forma(mi se ofera act aditional PR + 4.5%= 9.9%+4.5%=14.40%, in timp ce acum oferta CEC e PR + 0,5% = 10.4% si in plus comisionul de rambursare anticipata este 0). https://www.cec.ro/home/persoane-fizice/credite/credite-de-consum/credite-pentru-nevoi-personale.asp De ce nu pot beneficia de o adaptare a contractului meu de creditare la conditiile pietei? De ce nu exista o flexibilitate in randul bancii dumneavostra ? Am ridicat si problema achitarii in avans unei parti importante din credit si nu mi s-a oferit niciun avantaj cum ar fi o reducere a comisionului de rambursare anticipata sau macar o mica facilitate. Ce ma diferentiaza pe mine de un client nou care ia acelasi credit? Sper ca transpunerea directivei europene privind comisionul de rambursare anticipata sa permita o mai mare flexibilitate clientilor. Constat cu regret ca desi aveti niste produse foarte bune va adaptati foarte greu la cerintele pietei. Pacat ca nu stiti sa va pastrati clienti, mai ales in acesta perioada de criza si in conditiile in care numarul restantierilor cu siguranta va creste semnficiativ.

22-05-2010

L Pluminita-mariana popescu
Credit nevoi personale de la UniCredit Bank

Buna ziua ,imi pare rau

Buna ziua ,imi pare rau ca trebuie sa va spun, ca indiferent de problemele financiare pe care am incercat sa vi le explic dvs. "m-ati ajutat" doar prin amenintari. In momentul acesta sunt restanta la dvs. Mi s-a comunicat verbal pe 16,17 04 2010 ca am o restanta de 640 roni suma care o pot achita pana pe 30 05 2010, si in ciuda acestui lucru continuati sa ma terorizati chiar si cu telefoane prin vecini. Am intrebat despre o posibila reesalonare si mi s-a spus luna trecuta ca inca nu ati adoptat asa ceva. Este posibil in actuala criza prin care trecem toti cei care merg la munca pt un salariu cinstit, rezolvarea amiabila sa se faca prin amenintari sau sfaturi si acestea din urma cine le poate da sa fie folositoare si pt client nu numai pt angajatii bancilor? Credeti ca daca aveam posibilitate de a plati la timp rata ajungeam aici? Sa stiti ca nu am intentionat niciodata sa ma sustrag de la plata datoriilor mai ales a celor de la banca, ce ma sfatuiti sa fac pt a obtine o reesalonare a creditului avand in vedere ca salariul meu incepand cu 01 04 2009 s-a diminuat considerabil si am si alte probleme familiare de exp sotul fara servici etc. Va multumesc.

22-05-2010

R MRadu Mihaela
Cont curent de la BCR

Daca as putea sa dau ace

Daca as putea sa dau acestei banci note cu - (minus)as pune dupa minus infinit. Sunt o banca foarte "importanta" motiv pentru care isi permit sa isi tina clientii la cozi enorme. Va marturisesc ca am fost astazi la mai multe sucursale din Brasov (Harmanului, Calea Bucuresti, si Grivitei) si am fost uimita sa observ ca, in afara de sucursala de pe Harmanului la celelalte erau cozi de peste 10 persoane, 1 singura casiera si ambele (la sucursale diferite) se miscau ca moartele. Am ajuns la sucursala de pe Hramanului la 15:30 pentru a-mi retrage din cont o suma. Cu un pas inaintea mea a intrat o hoasca batrana (clienta) care m-a auzit in momentul intrarii vorbind la telefon si spunand ca sunt extrem de grabita, ca trebuie sa scot niste bani din cont si sa ii depun la alta banca pentru ca imi intra un bilet la ordin. Bineinteles ca hoasca batrana nu ar fi zis ca ma lasa inainte, ca doar na ea e hoasca batrana, merita respect, sa ii acordam locul in tramvai zic!!!, si s-a dus glont la casa la care se afla limbricul casier, miezul de la nuca costelino, inventatorul costumer care-ului. Si s-au asezat ei la o sueta desre depozite bancare, asigurari, unit-link-uri, carduri de credit, banca pentru locuinte....etc...in timp ce eu mai primeam cate un telefon la fiecare 3 minute de la administratorul firmei care avea biletul la ordin in pending si care ma ruga sa ma grabesc pentru ca o sa ii dea refuz la biletul la ordin. In tot acest timp ma aflam la 1 metru de cei doi suetisti care nu mai terminau, si care ma auzeau vorbind disperata la telefon. Dupa vreao 20 minute o colega de la un ghiseu, auzindu-ma, m-a chemat sa imi faca tranzactia pe calculator, urmand ca limbricul casier sa imi dea banii de indata ce termina de vorbit cu hoasca batrana. Dupa inca 10 min m-am dus si am rugat-o sa imi anuleze tranzactia ca nu mai suport sa mai stau in acea banca. Mi-a spus ca trebuie sa se stea de vorba cu fiecare client, si inteleg, dar sunt ghisee la care se face acest lucru, nu cred ca e normal sa blochezi singura casierie din banca pentru asta...si firma a intrat in CIP. RUSINEEEEEEEEE!!! Intotdeauna m-am comportat exemplar cu aceasta banca a carei clienta nu o sa mai fiu niciodata si cu alti oameni care erau grabiti in banci. De azi inainte oare...sa mai procedez la fel?

21-05-2010

C TCristian Tanase
Credit nevoi personale cu ipoteca de la OTP Bank

In data de 25-05-2008 am

In data de 25-05-2008 am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca in franci elvetieni cu o dobanda de 6,99%. Cand am facut eu credit indicele LIBOR CHF 3M era 3% si de atunci si pana acum a scazut pana la 0,25%,iar dobanda a ramas tot 6,99% cu toate ca dobanda este variabila. Am facut o sesizare catre banca si mi-au trimis un act aditional in care imi oferea o scadere a dobanzii cu doar 0,5% pe cand indicele LIBOR CHF 3M a scazut cu 2,75%.La valoarea actuala a indicelui de 0,25% imi propun o marja a bancii de 6,24% f,f,f mare aceasta marja tinand cont de scaderea tuturor indicilor din piata.Cand valoarea indicelui era 3%,marja bancii era 3,99%. DACA NU FACEAM NICI O SESIZARE NU IMI PROPUNEAU SCADEREA DOBANZII SI O MARJA FIXA. RECOMAND TUTUROR CARE AVETI CREDITE LA OTP BANK SA MERGETI SA FACETI O CERERE DE SCADERE A DOBANZII SI RECALCULAREA DOBANZII DIN MOMENTUL ACORDARII CREDITULUI PANA IN PREZENT,DEOARECE AU CLAUZE ABUZIVE IN CONTRACT.DACA NU REUSITI SA FACETI NIMIC,MERGETI CU RASPUNSUL LA A.N.P.C.,FACETI SI ACOLO O SESIZARE,DUPA CARE MERGEM LA TRIBUNAL.FIIND MAI MULTE RECLAMATII AVEM SANSE SA CASTIGAM,MULTE BANCI PIERZAND ASTFEL DE PROCESE DEOARECE NU AU SCAZUT DOBANZILE.EX:VOLSBANK,PIRAEUS BANK,UNICREDIT TIRIAC BANK,E.T.C. NU MAI DATI SATISFACTIE UNOR ASTFEL DE CAMATARI,MERGETI SI FACETI RECLAMATII.

21-05-2010

A DAdrian Dumitrache
Cont curent de la Piraeus Bank

Numele meu este Adrian D

Numele meu este Adrian Dumitrache si locuiesc in Soseaua Virtutii *, bloc **, scara *, etaj *, apartament **, sector 6, Bucuresti. In data de 23.01.2009, am constituit la Piraeus Bank Romania un depozit bancar, ocazie cu care a fost a deschis si un cont curent pe numele meu. Depozitul a expirat in 08.05.2009, data la care am ridicat suma depusa initial si dobanda aferenta. Dupa ridicarea sumei de bani, contul curent nu a mai fost utilizat sub nicio forma. Practic, am considerat incheiata relatia cu banca.N-am procedat la inchiderea contului curent pe motiv ca banca nu percepea nicio taxa. In plus, stiam ca bancile pot proceda la inchidera conturilor curente daca nu sunt utilizate timp de sase (6) luni consecutive. In luna aprilie 2010, sotia a fost contactata telefonic de un angajat al bancii, care a solicitat o serie de informatii pentru completarea datelor personale in calitate de imputernicit. Cu aceasta ocazie, sotia a aflat ca in contul curent deschis pe numele meu s-a acumulat suma de 4,5 lei, reprezentand taxa de administrare a contului curent, intrata in vigoare de la 01.01.2010. Dupa ce sotia mi-a relatat cele spuse de angajatul bancii, am sunat la banca si am cerut lamuriri. Mi s-a comunicat ca de la 01.01.2010 a fost introdusa o taxa de admnistrare in cuantum de un 1 leu/luna pentru toate conturile curente deschise la Piraeus Bank Romania.Pentru ca soldul contului curent era zero, banca a aplicat si penalitati de neplata a taxei de administrare. La data deschiderii contului curent, 23.01.2009, reprezentantul bancii mi-a spus ca deschiderea unui depozit sau cont curent la banca nu implica niciun cost (taxe, comisioane, speze).La expirarea depozitului, 08.05.2009, banca nu a perceput nicio taxa de administrare. Practic, am ridicat banii care mi se cuveneau, fara niciun cost aditional. In timpul discutiei telefonice, reprezentantul bancii mi-a spus ca clientii Piraeus Bank Romania au fost informati pe pagina web a bancii, incepand cu luna noiembrie 2009, de intentia institutiei de credit de a aplica conturilor curente o taxa de administrare de la 01.01.2010. In opinia reprezentantului bancii, Piraeus Bank Romania nu avea nicio obligatie suplimentara de informare (in scris, prin mail sau telefonic) a clientilor cu privire la introducerea acestei taxe din moment ce intentia a fost comunicata acestora prin intermediul site-ului. In data de 06.05.2010, m-am prezentat la sediul agentiei Piraeus Bank Romania (din Bulevardul Carol 34-36) pentru a citi Conditiile generale de afaceri ale bancii, valabile la data deschiderii contului, 23.01.2009. Practic, am vrut sa vad daca, in calitate de titular al contului curent, aveam obligatia de a ma informa in mod continuu in legatura cu derularea relatiei mele de afaceri cu banca, asa cum incerca sa ma convinga reprezentantul Piraeus Bank Romania ca trebuia sa procedez. La pagina opt (8), sectiunea Modificari ale documentului (Conditiile generale de afaceri ale bancii) valabil la 29.01.2008 scrie asa: "Avand in vedere continua dezvoltare a legislatiei, a tehnicii si practicii financiar-bancare, precum si necesitatea adaptarii la noile conditii ale pietei financiar-bancare, Banca isi rezerva dreptul sa modifice, in tot sau in parte, aceste Conditii Generale si/sau Termenii si Conditiile, respectiv tarifele si/sau comisioanele stabilite in orice document aplicabil unor produse sau servicii bancare specifice. Termenii si Conditiile pot fi modificate de Banca periodic, orice modificare (inclusiv dar nelimitandu-se la stabilirea de noi taxe si comisioane corespunzatoare unor noi servicii/produse bancare) devenind efectiva atat pentru Client, cat si pentru Banca la data afisarii acesteia la oricare din unitatile teritoriale ale Bancii. Clientul va fi informat despre modificarile aduse Conditiilor Generale, Banca notificand Clientului existenta unor variante noi, disponibile la sediul Bancii. Clientul accepta ca notificarea de mai sus, trimisa prin e-mail, prin posta sau fax va constitui o notificare suficienta cu privire la respectivele modificari. Noile versiuni ale oricaruia dintre documentele mai sus mentionate care vor inlocui in tot sau in parte documentele anterioare, asa dupa cum Banca va hotari, vor fi la dispozitia Clientilor la toate unitatile teritoriale ale Bancii sau pe pagina de Internet a Bancii la adresa si la cerere." Nu am studii juridice, dar, din cate inteleg, conform celor scrise mai sus, banca trebuia sa ma notifice in scris, la adresa de domiciliu, prin e-mail sau fax si sa imi comunice intentia introducerii acestei taxe de administrare. Banca nu mi-a trimis nicio informare scrisa, prin posta sau prin e-mail, si nici nu m-a contactat telefonic pentru a ma informa cu privire la aceasta intentie. Dupa citirea documentului (Conditiile generale de afaceri ale bancii), am considerat ca am dreptate, ca este abuziva aplicarea taxei de administrare fara informarea prealabila a clientului si, in consecinta, am depus o cerere, inregistrata cu numarul de ordine 1186/06.05.2010, prin care am solicitat Piraeus Bank Romania lichidarea contului curent si anularea sumei acumulate in urma aplicarii taxei de administrare, despre care, repet, n-am fost informat si nici n-am avut cunostinta. Daca as fi fost informat in timp util de catre banca, as fi procedat la lichidarea contului inainte de 01.01.2010, in conditiile in care locul de munca se afla in apropierea sediului agentiei din Bulevardul Carol si, in cel mult zece minute, as fi rezolvat problema. In data de 15.05.2010, am ridicat de la posta o scrisoare recomandata cu confirmare de primire trimisa de Piraeus Bank Romania. Raspunsul bancii la solicitarea din 06.05.2010 este datat 10.05.2010, are numarul de ordine 444 si este semnat olograf de doi reprezentanti ai bancii, Cristian Puiu, director agentie si Georgeta Leanu, director adjunct agentie. Banca sustine in continuare ca, in baza prevederilor OUG 113/2009, care anuleaza prevederile OUG 21/1992, am fost informat despre noile conditii de afaceri prin postarea, pe site-ul bancii, a anuntului cu privire la introducerea taxei de admnistrare. Practic, banca se considera exonerata de orice alta responsabilitate in ceea ce priveste notificarea. De asemenea, Piraeus Bank Romania isi reitereaza prin prezenta invitatia de a vizita una din sucursalele Bancii pentru identificarea unei solutii comune in ceea ce priveste aspectul semnalat.Dupa citirea si recitirea raspunsului bancii, l-am contactat telefonic pe directorul agentiei, Cristian Puiu, si l-am rugat sa imi comunice care articol din OUG 113/2009 exonereaza banca de obligatia notificarii in scris a intentiei de introducere a taxei de administrare, asa cum era stipulat in Conditiile generale de afaceri ale bancii. Reprezentantul bancii mi-a comunicat, tot telefonic, ca articolul 97, aliniatul 3), punctul a) din OUG 113/2009 exonereaza banca de obligatia notificarii. Mai jos am extras, de pe un site de specialitate, prevederile articolului mentionat anterior. Art. 97. (1) Cu suficient timp, dar nu mai putin de 15 zile inainte ca utilizatorul sa devina parte la un contract-cadru sau la o oferta, prestatorul de servicii de plata transmite utilizatorului serviciilor de plata informatiile si conditiile specificate la articolul 99. (2) Perioada de 15 zile se poate reduce cu acordul expres al utilizatorului. (3) Informatiile si conditiile specificate la articolul 99 sunt transmise utilizatorului: a) pe suport hartie sau pe alt suport durabil; b) intr-un limbaj usor de inteles, intr-o forma clara, completa si precisa; c) in limba romana sau in orice alta limba stabilita de comun acord intre parti." In opinia mea, apreciez ca articolul invocat nu exonereaza banca de obligatia notificarii si consider ca perceperea taxei de administrare este abuziva, in conditiile in care institutia de credit s-a obligat prin Conditiile generale de afaceri ale bancii sa ma notifice in scris, prin e-amil, prin posta sau fax. Pe de alta parte, reprezentatii bancii sustin ca daca institutia de credit ar fi trebuit sa informeze toti detinatorii de conturi curente, Piraeus Bank Romania ar fi trebuit sa aloce timp si resurse considerabile, generatoare de cheltuieli, cu impact asupra rezultatelor financiare. Informez pe aceasta cale conducerea bancii ca deja a cheltuit circa 3 lei pentru a-mi trimite prin posta, printr-o scrisoare recomandata cu confirmare de primire, raspunsul la cererea depusa in 06.05.2010. Practic, institutia de credit si-a injumatatit venitul pe care l-a obtinut din aplicarea taxei de administrare asupra contului curent pe care l-am deschis la Piraeus Bank Romania in ianuarie 2009. Cu speranta ca voi reusi sa sensibilizez conducerea Piraeus Bank Romania, revin cu aceeasi solicitare, respectiv inchiderea contului curent si anularea datoriei acumulate in urma perceperii taxei de administrare. De asemenea, solicit bancii sa-mi comunice articolul sau articolele din OUG 113/2009 care exonereaza Piraeus Bank Romania de obligatia notificarii, considerand ca articolul 97, aliniatul 3), punctul a) nu este relevant.

19-05-2010

M BMIHAITA-MARCEL BODNAR
Credit nevoi personale de la Credit Europe Bank

Buna ziua, in continuare

Buna ziua, in continuare la ceea am scris in data de 7 mai 2010, in urma unor discutii cu d-na Diana Balan,Relationship Manager,Retail Banking & Cards Division agentia CEB din Suceava, care nici nu stie sa dea informatii exacte legate de imprumutul meu tot   in legatura cu procedura de rambursare anticipata a mai mult de jumatate din creditul initial si anume suma de 6000 euro, am ajuns ieri 18 mai 2010 la banca cu cererea semnata de rambursare anticipata si cand sa i-o inmanez d-nei de la credite ea ma intreaba daca am pus cei 6000 euro in cont desi nu mi-a zis nimic in acest sens ca trebuie deja sa am pusi banii in cont si o intreb de ce nu mi-a zis ca trebuie sa pun si banii deja in cont si ea imi raspunde asa plictisita ca Nu m-ati intrebat! si va dati seama din Campulung Moldovenesc si pana in Suceava sunt 140 de km dus intors + invoit de la serviciu plus uzat masina + cheltuiala , e normal asa ceva? cine imi plateste asta? Abia astept sa scap de aceasta banca. mi-e greata pana peste cap. nu e normal, asta nu e comportament adecvat fata de clienti, rog frumos pe cei de la Conso.ro poate reusesc sa-mi analizeze si mie cazul cu rambursarea anticipata ca sunt si eu in aceeasi situatie ca si : Rambursare anticipata: Raiffeisen scade comisionul lunar la credit, dupa sesizarea Conso.ro Autor: Marius Serban Data publicarii: 26 Aprilie 2010. Eu inca sper ca poate ma puteti ajuta in acest sens, va dati seama eu platesc anticipat mai mult de jumatate din imprumut si comisionul de administrare cont tot la 25 de euro ramane ca si la suma initiala (14900), este normal? Va multumesc anticipat si sper sa reusiti sa luati si cazul meu in calcul!

19-05-2010

C CCristina-Maria Calciu
Descoperit cont de la Raiffeisen Bank

Am un overdraft pe cardu

Am un overdraft pe cardul de salariu la aceasta banca.In martie 2010 am fost transferata de la o firma la alta, respectiv pe 1 martie a fost ultima zi de lucru la firma precedenta iar pe 3 martie prima zi de lucru la actuala firma, ambele firme facand parte din acelasi grup/holding.Prima firma la care am lucrat, vira salariul direct prin Raiffeisen, firma actuala vireaza salariul prin BRD DAR, am solicitat celor de la contabilitate sa mi se vireze salariul in acelasi cont de Raiffeisen tocmai pt a nu avea probleme cu acest overdraft. In luna aprilie,cand mi s-a virat salariul nu am avut absolut nici o problema insa, in luna mai mi s-a blocat contul FARA SA FIU ANUNTATA! De pe data de 10 mai cand mi s-a blocat contul si pana in prezent, am tot umblat sa imi rezolv problema pierzand TIMP si BANI pe telefoane. Am sunat la centrul de colectare unde stateam cate 30 min la tel si unde de fiecare data mi se spunea altceva. Pe 13 mai cand am sunat IAR la colectari mi s-a spus sa aduc o adeverinta de venit(nu mi s-a specificat ca trebuie sa fie format Raiffeisen) in orice sucursala(nu mi s-a specificat ca trebuie dusa in sucursala unde am facut overdraftul)iar cand aceasta adeverinta se va transmite (pe mail probabil) in cateva minute mi se va debloca contul.Pe 14 mai am dus adeverinta in sucursala din Liberty Center unde, in momentul in care am explicat pe scurt problema mi s-a oferit IAR!!! un nr de tel (de parca nu sunasem 3 zile la rand tot acolo)si pt ca am refuzat m-au poftit la un birou unde mi-au spus ca vor trimite pe mail adeverinta si ma vor suna. Bun...se facuse seara si nimeni nu a sunat asa ca am sunat la un nr de tel de pe site Raiffeisen pt reclamatii,am vortbit cu un domn foarte amabil care m-a linistit spunandu-mi ca se va rezolva si ca o sa ma sune luni 17 mai.Luni 17 mai am mers in sucursala din magazinul Unirea unde am explicat DIN NOU problema... acesta m-a rugat sa astept si s-a dus intr-un birou si a sunat la colectari si m-a chemat apoi sa vorbesc la tel sa explic a mia oara problema mea.Mi s-a spus la tel ceva de un nou contract de overdraft.. si doamna de la tel mi-a spus sa i-l dau pe domnul din banca la tel sa ii spuna ce acte imi trebuiesc.. Acesta a vorbit, apoi mi-a luat buletinul sa faca o copie, iar cand s-a intors si fara sa imi zica de acele acte m-a trimis in sucursala I.C.Bratianu(asta ca sa nu isi mai bata capul cu mine)pt ca acolo am facut overdraftul.Am mers in Bratianu si acolo am intalnit cei mai nepriceputi dintre colegii dvs. sincer nu stiu cum i-ati angajat.Se intrebau intre ei cum sa procedeze.. au trimis si ei un mail si la fel asteptau raspuns.Am stat o ora in aceasta sucursala fiind total ignorata! Inainte sa plec am cerut o copie dupa contractul meu de overdraft pt ca atunci cand l-am facut mie nu mi s-a dat aceasta copie.Mi-au spus ca dureaza foarte mult sa imi dea aceasta copie asa ca am cerut un contract necomplectat care mi s-a dat dupa lungi asteptari.Pe 18 mai am revenit la cei din Bratianu cu adeverinta pe formatul Raiffeisen, fisa fiscala si adeverinta doveditoare precum ca cele 2 firme unde am lucrat/lucrez fac parte din acelasi grup. Am fost repezita cu "nu se mai poate face nimic pt dvs, trebuie sa achitati overdraftul cat mai repede".Le-am explicat ca nu pot achita pt ca nu imi permit si daca nu se mai poate prelungi overdraftul macar sa mi se acorde o plata in rate.Mi s-a oferit in scarba un contract pt solicitare platii in rate si mi s-a spus sa sun IAR la colectari pt a mi se comunica nr de rate.Le-am spus ca nu mai am de unde sa sun pt ca o saptamana la rand am tot sunat cate 30 min.. iar ei m-au trimis la telefonul direct din sucursala din magazinul Unirii(telefon care nici nu avea legatura cu colectarile). Am mers la Unirii si am vb cu o doamna de acolo care m-a dus intr-un birou pt a vb la tel.La tel cei de la colectari mi-au spus ca se stie de problema mea si acum trebuie sa decida un superior de-al lor daca mi se prelungeste overdraftul sau nu si o sa fiu contactata telefonic, cand ? asta nu mai stiu!!! Peste tot am mentionat ca daca nu mi se deblocheaza salariul o sa fiu in imposibilitatea de a plati cardul de cumparaturi care a intrat in penalizare de pe 17 mai. Azi 19 mai am fost sunata de la colectari dar nu pt rezolvarea problemei ci pt a fi intrebata cand platesc cardul de cumparaturi,am explicat din nou problema iar doamna de la colectari m-a luat pe un ton foarte dragut "imprumutati-va!!! faceti rost de bani!!!" DE UNDE ?!?!!?!? Ma duc sa fur? Sau cresc banii pe strada si eu nu stiu? In acel contract de overdraft scrie ca aveti dreptul sa imi blocati contul daca nu am minim 10% din suma ori eu am avut lunar mai mult de 10% si in afara de asta trebuie SA MA ANUNTATI !!! Practic va incalcati prevederile contractuale si va bateti joc de noi CLIENTI!!! Este penibil sa umblu de 9 zile pe drumuri dupa banii mei si este si mai penibil faptul ca aveti angajati nepregatiti care se sfatuiesc unul pe altul ce sa faca!!! Problema mea se putea rezolva in maxim 2 zile daca aveati un personal pregatit si un sistem OK..VREAU O REZOLVARE URGENTA A PROBLEMEI MELE!!!

19-05-2010

V Svasile dorel suciu
Credit nevoi personale cu ipoteca de la Piraeus Bank

Ma numesc suciu vasile d

Ma numesc suciu vasile dorel dom in clui napoca str.tatra nr.* ap.**.la data de 14.11.2007 am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca conform contractului dobinda se calculeaza in functie de indicile de ref. si marja bancii de 4,3% pe an .dobinda era de 690 de chf incepind din an 2008 luna iunie apoi a tot scazut din cauza ca libor a scazut pina la 468 chf in luna mai 2009 cind am primit o adesa ca banca va mari marja cu 2 % aproximativ cu cit a scazut libor desi nu am fost de acord si am facut sesizare la banca. ei s-au justificat ca valoarea apartamentului ipotecat a scazut si ei isi asuma riscuri deci nu imi cer sa maresc ipoteca, dar maresc dobinda si am platit rata mai mare. acum in 2010 am trecut ipoteca de pe apartament pe casa care am construit-o cu banii ce i-am luat de la banca.surpriza ca sa trec ipoteca banca in loc sa ma ajute imi cere un comision de 3% apoi dupa negociere de 1,5 % din suma creditului adica 1756,5 chf am platit ca nu am avut ce sa fac caci vreau sa vind apartamentul dar nu mi se pare corect acest lucru mai ales ca in contract nu se specifica concret de trecerea ipotecii ca se va lua comision. va rog sa ma indrumati ce sa fac.acum astept sa iasa hirtiile de la cadastru apoi o sa cer bancii sa-mi micsoreze dobinda caci valoarea casei este mai mare si acopera riscurile lor.de fapt ar trebui din oficiu sa reduca dobinda.multumesc

18-05-2010

V Gviorel giuglea
Credit nevoi personale cu ipoteca de la Alpha Bank

Am fost zilele trecute s

Am fost zilele trecute sa cer informatii despre anuntata reducere a dobanzii bancii de la 8,5-7,5%, mai ales ca am un credit de nevoi personale contractat inainte de sept.-oct 2008, cum spun ei, si normal as fi trebuit sa beneficiez de reducerea ratei. Raspuns: nu vi s-a operat deoarece asa este POLITICA BANCII. am ramas socat, mai ales ca pt un credit nev. pers. cu ipoteca pe 30 ani de 66000 eur platesc 609 eur/luna in conditiile in care un credit similar acum in piata are rata de aprox. 450 eur. Nu exista \"JAPCA\" mai mare decat la alpha. aaa..uitasem sa va spun...am comision de rambursare anticipata de 4%. Sunt curios daca de la 1 iulie imi vor spune iar de \"politica bancii\" cu reducerea comisionului de ramb. anticipata..

18-05-2010

Caută recenzii despre o instituție financiară

Scrie o recenzie