Ziua Nationala a adus a adus stabilitate pentru leu

Lichiditatea redusa pe piata datorata sarbatorii Zilei Nationale a adus si stabilitate pentru leu. Lipsa participantilor din piata a mentinut cursul in jurul nivelului de 4,35 lei pentru un euro.


In pofida asteptarilor privind o volatilitate crescuta la final de sapmana, piata valutara s-a mentinut calma. Euro s-a tranzactionat in intervalul 4,35-4,36 lei, ca urmare a lipsei jucatorilor nationali.

“Aceasta lipsa de volatilitate probabil s-a datorat imbunatatirii sentimentului investitorilor observabila atat pe pietele valutare, cat si pe cele de capital in urma anuntului unor actiuni coordonate ale bancilor centrale de a oferi lichiditate in dolari SUA”, au precizat analistii ING Bank.

Vineri, BNR a anuntat un curs oficial de 4,3535 lei pentru un euro, nesemnificativ schimbat fata de cursul anuntat in sedinta de miercuri.

Pe piata interbancara cotatiile euro-leu se mentin in acelasi interval. Restul valutelor regionale inregistreaza evolutii contrare. In timp ce zlotul polonez se mentine nemiscat si forintul maghiar se apreciaza in fata euro, coroana ceha pierde 0,5% in fata monedei europene.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus