Zi de respiro pentru leu. Cursul euro/leu scade cu 1 ban

Leul si-a mai redus din pierderile suferite in ultimele zile atat in fata monedei europene cat si a francului. Cursurile oficiale au scazut cu aproximativ 1 ban la BNR.


Moneda nationala s-a tranzactionat ieri cu o tendinta de apreciere, dar a inchis ziua la o cotatie de 4,2725 lei pentru un euro. Leul a inregistrat cele mai mici pierderi, de 0,1% in fata euro, comparativ cu deprecierea forintului maghiar, de 1,1%, si cu cea a zlotului polonez, de 0,6%.

“Aceasta evolutie ar putea fi explicata de faptul ca saptamana trecuta leul a corectat intr-o masura mai mica pierderile si cu intarziere comparativ cu monedele regionale”, au explicat analistii ING Bank.

In plus, aprecierea monedei euro fata de dolarul SUA si evolutia pozitiva a principalilor indici bursieri eurpeni au sustinut leul si marti.

Moneda romaneasca a castigat 1,25 bani la BNR iar cursul a scazut la 4,2560 lei pentru un euro, nivel care se mentine si pe piata interbancara in jurul amiezii. Si francul si-a pierdut din avant iar cursul oficial s-a redus la 3,6600 lei pentru un franc elvetian.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus