Volumele reduse de tranzactionare tin cursul euro-leu pe loc

Leul aproape nu s-a miscat in fata euro in sedinta de marti, pe fondul unor volume reduse si lipsa jucatorilor speculativi.


BNR a anuntat un curs oficial de 4,5342 lei pentru un euro in sedinta de marti, aproape similar cu cel din ziua precedenta. Aceasta lipsa de activitate pe piata valutara la inceput de saptamana, tradusa si prin volume foarte redusa, este pusa de analisti pe lipsei participantilor speculativi.

“Iar, dat fiind sentimentul pozitiv care a dominat pietele internationale ieri, aceasta absenta puncteaza catre faptul ca jucatorii speculativi nu vizeaza un leu semnificativ mai apreciat. Acest lucru pare rezonabil in conditiile in care avansul recent al leului pare sa fi fost artificial indus de banca centrala”, au comentat analistii ING Bank.

Pe piata interbancara cotatiile se mentin in jurul pranzului in intervalul 4,5340 – 4,5390 lei pentru un euro, aproape neschimbat fata de ziua anterioara. Restul valutelor regionale inregistreaza usoare corectii dupa episodul de apreciere de luni.

Si francul elvetian ramane aproape neschimbat la BNR, la 3,7627 lei, in timp ce dolarul american scade cu peste 1 ban, pana la 3,5381 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus