Volumele reduse aduc o noua zi de apreciere pentru leu

Leul a mai castigat 1 ban in fata euro la cursul oficial si in sedinta de luni. Analistii pun aprecierea pe seama volumelor reduse, date de lipsa investitorilor din SUA.


Cursul oficial anuntat de BNR este de 4,5442 lei pentru un euro, cu aproape 1 ban sub nivelul de vineri. Pe piata interbancara cotatiile au coborat in intervalul 4,5460-4,5510 lei pentru un euro.

Tendinta de apreciere a leului vine in contrast cu cea a celorlalte valute regionale. Forintul maghiar pierde peste 1% in fata euro in timp ce zlotul polonez si coroana ceha pierd aproximativ 0,4%.

“Cu pietele din SUA inchise astazi, celelalte piete majore vor tranzactiona probabil pe volume reduse, iar acest fapt se va traduce intr-o sedinta locala linistita, cu leul tranzactionat probabil intre 4,55-4,56/euro in cazul in care interventiile BNR vor continua”, au precizat analistii ING Bank.

Tendinta de apreciere a leului s-a resimtit inca de la finalul saptamanii trecute. Leul s-a intarit vineri pana la 4,5515/euro, insa nu a reusit sa isi pastreze avansul pana la inchiderea sedintei.

In plus, faptul ca intarirea leului a fost intoarsa dupa ce BNR a postat cursul de referinta, analistii presupun ca moneda locala a fost sprijinita de banca centrala.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus