Vizita FMI sustine aprecierea leului

Evolutia pozitiva a principalilor indici bursieri si vizita FMI, asteptata a se finaliza cu un rezultat pozitiv, au ajutat leul sa isi mentina tendinta de apreciere in fata euro si a francului elvetian.

Cursurile oficiale anuntate de BNR miercuri sunt de 4,2430 lei pentru un euro si de 3,6341 lei pentru un franc elvetian.


In jurul amiezii, cotatiile euro/leu pe piata interbancara se mentin stabile, in timp ce zlotul polonez si forintul maghiar se apreciaza cu 0,4%, respectiv 0,7%.

“Credem ca rezultatul vizitei FMI va fi pozitiv avand in vedere faptul ca deficitul bugetar inregistrat in primele cinci luni ale acestui an sugereaza ca executivul are un spatiu de manevra important pentru a atinge obiectivul - un deficit fiscal de 7,4 miliarde lei in perioada ianuarie-mai fata de tinta de 12,6 miliarde lei pentru prima jumatate a anului”, au precizat analistii ING Bank.

Este a doua zi de apreciere pentru leu, dupa ce luni cotatiile urcasera, iar cursul euro-franc inregistrase un nou maxim istoric.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus