Valutele regionale recupereaza terenul pierdut in ultimele zile

Leul, alaturi de restul valutelor regionale, prezinta o tendinta de apreciere in sedinta de joi. Moneda nationala creste insa cu doar 0,1% in timp ce zlotul polonez castiga 1% in fata euro.


Moneda nationala s-a tranzactionat static ieri, dar intervalul s-a mutat usor mai sus aproape de 4,36 lei pentru un euro, nivel ce nu a fost vazut in ultimele doua saptamani.

Sedinta de joi aduce aceeasi tendinta de stabilitate pentru leu, cu o usoara apreciere. Cursul oficial este 4,3553 lei pentru un euro in timp ce pe piata interbancara cotatiile au coborat la 4,3530-4,3580 lei pentru un euro.

Aprecierea leului este insa mult sub nivelul inregistrat de restul valutelor regionale. Situatia este de inteles in conditiile in care acestea au inregistrat o depreciere puternica in zilele anterioare in timp ce leul a ramas relativ stabil.

Joi, zlotul polonez se apreciaza cu peste 1,1% in timp ce forintul maghiar castiga 0,9% in fata euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus