Va mai rezista cursul sub 4,46 lei/euro?

Leul a reusit sa profite de tendinta regionala iar cotatiile au coborat pentru scurt timp pana la 4,4580 lei/euro. Cursul oficial a ramas sub 4,46 lei/euro.

Piata valutara se situa in jurul nivelului de 4,4640 lei/euro la finalul orelor locale de tranzactionare in sedinta de miercuri dar a inchis ziua mai jos. Totusi, ca si in ultimele zile, evolutia a fost in forma de V si in sedinta de joi cotatiile s-au reintors rapid in intervalul 4,4600 – 4,4650 lei/euro  in jurul pranzului.


Cursul oficial anuntat de BNR a ramas aproape neschimbat, la 4,4595 lei/euro.

Evolutia leului ramane in linie cu cea a restului valutelor regionale, cu exceptia forintului maghiar care inregistreaza o depreciere mai puternica, de 0,3% in fata euro.

Dolarul american a scazut la cursul oficial la 3,5530 lei in timp ce francul elvetian a urcat usor, pana la 3,7142 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus