Update: Euro a coborat la 4,47 lei pe piata interbancara

In ciuda estimarilor analistilor leul a reusit sa castige peste 1% in fata euro intr-o singura sedinta, pe fondul unei imbunatatiri a perceptiei investitorilor straini asupra activelor romanesti.


Cotatiile pe piata interbancara au inceput sa scada puternic dupa ora pranzului si au coborat pana la 4,4740-4,4790 lei pentru un euro, cu peste 1% sub nivelul de inchidere din sedinta anterioara.

Miscarea puternica, care a adus cursul la nivelurile de la finalul lunii august, nu a fost anticipata de analisti dar acestia motiveaza aprecierea pe seama unei imbunatatiri a perceptiei investitorilor straini asupra Romaniei.

“Miscarea pare sa fie corelata cu ceea ce s-a intampla la licitatia de titluri de stat, unde au avut loc scaderi de ramdamente si volume puternice tranzactionate”, a precizat Vlad Muscalu,
Astfel, acesta considera ca suntem martorii unor revintrari a capitalurilor straine in Romania iar acest lucru ar putea duce, pe termen scurt, la o apreciere a leului.

Pe de alta parte, este necesar un volum “de proportii” de capitaluri pentru ca problemele fundamentale ale economiei locale sa fie rezolvate, astfel ca pe termen lung nu se poate vorbi de o tendinta clara de apreciere pe piata valutara.

“Pe termen lung raman niste semne de intrebare. Obstacolele tin de stabilirea guvernului, de adoptarea unei strategii fiscale, a unui nou acord cu FMI”, a adaugat Muscalu


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus