Un nou salt la BNR: euro trece de 4,54 lei

Leul a continuat tendinta de depreciere prevazuta de analisti si a pierduct peste 1,5 bani in fata euro. Cursul oficial a trecut de 4,54 lei pentru un euro.


Moneda locala a inceput sedinta de tranzactionare de astazi usor apreciata, in jurul unui curs de 4,53 lei/euro, in linie cu tonus pozitiv din regiune. Insa tendinta de depreciere din ultimele sedinte a revenit iar leului a pierdut teren pana peste pragul psihologic de 4,54 lei/euro.

"Apreciem continuarea trendului de depreciere pentru leu pana la 4,55/euro. Cu toate acestea, in viziunea noastra, moneda locala nu se va tranzactiona dincolo de 4,55/euro astazi, intrucat intr-o sedinta cu volume reduse inainte decizie BCR, participantii din piata de FX vor urmari eventualele semnale de interventii BNR”, au precizat analistii ING Bank.

Cursul oficial anuntat joi este de 4,5426 lei pentru un euro, in timp ce pe piata interbancara cotatiile au urcat in intervalul 4,5450-4,5500 lei pentru un euro.

Si francul elvetian a urcat cu aproape 1 ban, pana la 3,7482 lei la BNR. La fel, si dolarul american a cunoscut un salt important, pana la 3,5104 lei la cursul oficial.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus