top banner

Un nou salt la BNR: euro trece de 4,54 lei

04 Octombrie 2012 | Autor: Conso

Leul a continuat tendinta de depreciere prevazuta de analisti si a pierduct peste 1,5 bani in fata euro. Cursul oficial a trecut de 4,54 lei pentru un euro.
Moneda locala a inceput sedinta de tranzactionare de astazi usor apreciata, in jurul unui curs de 4,53 lei/euro, in linie cu tonus pozitiv din regiune. Insa tendinta de depreciere din ultimele sedinte a revenit iar leului a pierdut teren pana peste pragul psihologic de 4,54 lei/euro.
"Apreciem continuarea trendului de depreciere pentru leu pana la 4,55/euro. Cu toate acestea, in viziunea noastra, moneda locala nu se va tranzactiona dincolo de 4,55/euro astazi, intrucat intr-o sedinta cu volume reduse inainte decizie BCR, participantii din piata de FX vor urmari eventualele semnale de interventii BNR”, au precizat analistii ING Bank.
Cursul oficial anuntat joi este de 4,5426 lei pentru un euro, in timp ce pe piata interbancara cotatiile au urcat in intervalul 4,5450-4,5500 lei pentru un euro.
Si francul elvetian a urcat cu aproape 1 ban, pana la 3,7482 lei la BNR. La fel, si dolarul american a cunoscut un salt important, pana la 3,5104 lei la cursul oficial.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Diferentialul de dobanda, vulnerabilitatile energetice si apropierea de conflictul din Ucraina au slabit moneda unica europeana pana la paritatea cu dolarul american.

17 Iul 2022 | Valute
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta