Un leu mai puternic sau doar o falsa apreciere?

Cursul a ramas sub 4,46 lei pentru un euro la BNR, in ciuda faptului ca pe piata valutara cotatiile au revenit la niveluri mai ridicate. Analistii explica aceasta evolutie prin interventia BNR.

“Evolutia similara unei interventii valutare – ce are deja loc in mod obisnuit la mijlocul sesiunii de tranzactionare – a indus o apreciere a monedei nationale dincolo de pragul de 4,46 lei/euro, insa pana la finalul sedintei de luni, acesta a revenit la 4,4670 lei/euro”, au indicat analistii ING Bank.

Sedinta de marti a adus o evolutie relativ similara. Cotatiile au coborat in intervalul 4,4600- 4,4650 lei pentru un euro dupa ce in debutul sedintei erau cu aproape 1 ban mai mari. Cursul oficial a scazut usor, pana la 4,4587 lei pentru un euro.

Miscarile leului raman insa modeste fata de restul valutelor regionale, care se apreciaza cu pana la 0,7% in fata euro.

Francul elvetian ramane la 3,7128 la BNR in timp ce dolarul american creste usor la cursul oficial, pana la 3,5628 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus