Tensiunile politice nu afecteaza leul

Cursul euro leu pare nemiscat chiar si in fata demisiei neasteptate a premierului Emil Boc. Leul ramane cea mai stabila valuta din regiune iar cursul oficial scade usor la 4,3420 lei/euro.


Piata valutara interbancara nu pare afectata, cel putin pe moment, de schimbarile ce au loc la nivelul guvernului. Dupa 3 ani de mandat, premierul Emil Boc a demisionat.

Investitorii nu par insa afectati de vestile de pe scena politica iar cotatiile interbancare se mentin intr-un interval strans, intre 4,3400 si 4,3440 lei pentru un euro, cu o usoara depreciere a leului de pana la 0,10%.

In contrast, restul valutelor regionale cunosc deprecieri cuprinse intre 0,16% (zlotul polonez) si pana la 0,80% (forintul maghiar).

Pe de alta parte, stabilitatea leului este pusa de analisti pe seama lipsei lichiditatii si a prudentei investitorilor cu privire la moneda romaneasca.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus