Stabilitate pe piata valutara

Luna iulie a adus un plus de stabilitate de piata valutara, cursul de schimb fata de euro mentinandu-se in jurul pragului de 4,45 lei.


Vineri 5 iulie 2013, cursul euro-leu afisat de BNR a fost de 4,4303 lei, cu 0,22% mai putin decat la inceputul saptamanii.

Leul s-a depreciat insa fata de dolar cu 1%, cursul USD/RON ajungand la 4,4373. Evolutia a fost cauzata de intarirea dolarului fata de moneda unica, dupa ce Federal Reserve a anuntat ca va incepe sa impuna o politica monetara mai restrictiva din septembrie.

Pe de alta parte, Banca Centrala Europeana este dispusa sa alimenteze sectorul bancar european cu bani ieftini in continuare. Acest lucru se traduce prin dobanzi mici la euro, ceea ce afecteaza negativ cursul de schimb.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus