Sfarsit de saptamana static pe piata valutara

Leul nu s-a miscat aproape deloc in fata monedei euro pe final de saptamana iar cursul oficial a fost de 4,3467 lei/euro. Ultima sedinta a adus o nota de acalmie la nivel regional.


Spre deosebire de zilele anterioare, cand stabilitatea leului era contrara evolutiei regionale mult mai volatile, vineri, toate valutele emergente par sa fie caracterizate de stabilitate si inregistreaza miscari de pana la 0,1% in fata euro.

Pe piata interbancara, cotatiile se mentin in jurul pranzului in intervalul 4,3450 – 4,3500 lei pentru un euro, iar analistii considera ca nu vom vedea o schimbare a situatiei pe parcursul zilei.

Francul elvetian s-a scumpit usor si a ajuns la 3,6071 lei pentru un euro la BNR, in timp ce dolarul american este 3,2988 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus