Scade cursul fata de franc si euro

Leul a recuperat mai bine de 30 de bani din deprecierea inregistrata in fata euro de la anuntul Bancii Centrale Europene de renuntare la pragul minim de apreciere de 1,2 franci/euro.

Banca Nationala a Romaniei a calculat joi un curs de 4,2748 lei/franc, in scadere cu 8,84 bani fata de miercuri si cu 30,7 bani sub maximul de 4,5817 lei/franc atins in sedinta din 23 ianuarie.

Cu toate acestea, cursul leu/franc ramane cu peste 50 de bani peste cel din sedinta anterioara anuntului BCE, cand BNR a calculat un curs de 3,7415 lei/franc.

Moneda nationala s-a apreciat, joi, si in raport cu euro, iar BNR a anuntat un un curs de 4,4451 lei pentru un euro, in scadere cu 1,34 de bani (0,3%), in comparatie cu sedinta anterioara, cand cotatia a fost de 4,4585 lei/euro.

In schimb, dolarul a crescut in raport cu leul, pana la un curs de 3,9335 lei/dolar, cu 0,77 bani (0,2%), peste valoarea de miercuri, respectiv de 3,9258 lei/dolar.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus