Raiffeisen: Salvarea Greciei ar putea intari moneda euro

Analistii Raiffeisen International considera ca euro ar putea avea de castigat din evitarea colapsului Greciei iar politica Bancii Centrale Europene va duce la intarirea monedei in raport cu dolarul.


Evitarea unui colaps al datoriei publice in Grecia si atitudinile diferite ale Bancii Centrale Europene si ale Fed-ului american referitoare la dobanda de baza ar trebui sa aduca beneficii euro.

“Rata de schimb EUR/USD ar putea sa atinga pentru scurt timp un nivel de 1,5”, anticipeaza Peter Brezinschek, analistul sef al Raiffeisen Bank International.

In ceea ce priveste francul elvetian, analistii au o viziune mai nuantata. In timp ce o apreciere a francului ar fi evitata odata depasita criza financiara din Grecia, asteptarile sunt pentru un nivel al cotatiilor cuprins intre 1,20 si 1,25 franci pentru un euro, in cea de-a doua jumatate a anului.

In prezent, pe pietele internationale un euro este cotat la 1,44-1,45 dolari si la 1,20 franci elvetieni.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus