Raiffeisen: Ne putem astepta la o depreciere temporara a valutelor regionale

Pe fundalul unei reveniri a euro, valutele emergente ar putea inregistra un declin in lunile ce urmeaza pana la finalul anului, confom analistilor Raiffeisen Bank. Acesta va fi insa temporar.


Din 2013, avand in vedere ca este asteptata o revenire a economiilor din zona Europei Centrale si de Est, este asteptat o tendinta de recuperare si din partea valutelor regionale.

In comparatie cu zona euro, devine evidenta faptul ca Europa Centrala si de Est (ECE) ramane regiunea motor a continentului. Conform Raiffeisen Research, ECE va avea pe total o crestere economica de 2,4% in 2012 si estimata la 2,9% in 2013. La polul opus, zona euro va inregistra un minus de 0,5% in anul curent si o crestere modesta de 0,2% in 2013.

Un aspect care merita atentie speciala este declinul puternic in cererea interna, care a sustinut reducerea substantiala a deficitului de cont curent”, a precizat Gunter Deuber, head of CEE Research at Raiffeisen Research

Dauber a explicat ca imbunatatirea pe termen lung este posibila prin o piata a muncii mai flexibila si o structura de costuri mai avantajoasa. In plus, in opinia analistului, criza creditelor din zona euro nu ar fi afectat si tarile din Europa Centrala si de Est.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus