Problemele Greciei slabesc euro in fata francului elvetian

Problema datoriei publice a Grecei a coborat euro la un nou minim fata de francul elvetian, cotatiile pentru perechea EUR/CHF ajungand pana la 1,2345, informeaza Reuters.


Francul a inceput sa se aprecieze in cursul saptamanii trecute, dupa ce Fitch Ratings a scazut ratingul pentru datoria Greciei, iar Norvegia a suspendat plata unui grant ce urma sa-l acorde Greciei.

In aceste conditii, au aparut temeri ca statul elen va fi nevoit sa recurga la o restructurare a datoriei publice. Pentru a calma tensiunile, primul ministru grec George Papandreou si oficiali ai Bancii Centrale Europene au precizat ca Grecia va depune toate eforturile pentru a continua reducerile bugetare si privatizarile, astfel incat sa fie depasita criza datoriei publice.

Acest evolutii au influentat si cursul leului fata de franc, care a revenit in apropierea pragului de 3,40.

Totodata, euro a inregistrat o depreciere si fata de dolarul american, cursul EUR/USD ajungand la 1,40, cel mai scazut nivel din ultimele 2 luni.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus