Problemele zonei euro aduc turisti straini pe masura ce euro se ieftineste

Deprecierea monedei unice europene din ultima perioada, indusa de problemele cu care se confrunta zona euro, este o binefacere pentru agentiile de turism care promoveaza excursii in zona.


Dupa anuntarea alegerilor din Franta si Grecia, turbulentele pe pietele financiare s-au intensificat. Moneda unica europeana a intrat pe un trend de depreciere puternic si a atins un minim pe ultimii trei ani si jumatate in fata lirei sterline, pana la o paritate de aproximativ 1,24 euro pentru o lira.

Cei care au profitat imediat de aceasta crestere de curs au fost agentiile de turism. Pentru 500 de lire sterline, turistii englezi primesc servicii de 604 euro pe continent, in comparatie cu anul trecut cand pretul echivala cu doar 552 euro.

“Cu o prognoza meteo nefavorabila in UK si cu o minivacanta la orizont cu ocazia Jubileului Reginei, britanicii cu buget redus au o oportunitate de a pleca in vacanta cu bani mai putini”, a precizat un manager de agentie de turism pentru DailyMail.

Euro a pierdut teren si in fata dolarului american iar cotatiile au scazut de la 1,33 dolari pentru un euro la sub 1,30 dolari pentru un euro.  

Pe piata locala insa euro ramane in jurul valorii de 4,40 lei, dupa ce investitorii au reactionat negativ la instabilitatea adusa pe scena politica de caderea guvernului Ungureanu.

Chiar daca un nou guvern a fost desemnat si si-a intrat in functie, analistii considera ca investitorii raman precauti iar leul nu va recastiga foarte repede terenul pierdut in ultima saptamana.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus