top banner

Problemele zonei euro aduc turisti straini pe masura ce euro se ieftineste

09 Mai 2012 | Autor: Conso

Deprecierea monedei unice europene din ultima perioada, indusa de problemele cu care se confrunta zona euro, este o binefacere pentru agentiile de turism care promoveaza excursii in zona.
Dupa anuntarea alegerilor din Franta si Grecia, turbulentele pe pietele financiare s-au intensificat. Moneda unica europeana a intrat pe un trend de depreciere puternic si a atins un minim pe ultimii trei ani si jumatate in fata lirei sterline, pana la o paritate de aproximativ 1,24 euro pentru o lira.
Cei care au profitat imediat de aceasta crestere de curs au fost agentiile de turism. Pentru 500 de lire sterline, turistii englezi primesc servicii de 604 euro pe continent, in comparatie cu anul trecut cand pretul echivala cu doar 552 euro.
“Cu o prognoza meteo nefavorabila in UK si cu o minivacanta la orizont cu ocazia Jubileului Reginei, britanicii cu buget redus au o oportunitate de a pleca in vacanta cu bani mai putini”, a precizat un manager de agentie de turism pentru DailyMail.
Euro a pierdut teren si in fata dolarului american iar cotatiile au scazut de la 1,33 dolari pentru un euro la sub 1,30 dolari pentru un euro.  
Pe piata locala insa euro ramane in jurul valorii de 4,40 lei, dupa ce investitorii au reactionat negativ la instabilitatea adusa pe scena politica de caderea guvernului Ungureanu.
Chiar daca un nou guvern a fost desemnat si si-a intrat in functie, analistii considera ca investitorii raman precauti iar leul nu va recastiga foarte repede terenul pierdut in ultima saptamana.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Ce au facut valutele regionale in ultimii 5 ani?

Ce au facut valutele regionale in ultimii 5 ani?

Traiectoriile forintului, zlotului, coroanei din Cehia sau leului fata de euro nu sunt foarte asemanatoare dar aprecierea in termeni reali e o trasatura comuna.

14 Mai 2024 | Valute
Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Diferentialul de dobanda, vulnerabilitatile energetice si apropierea de conflictul din Ucraina au slabit moneda unica europeana pana la paritatea cu dolarul american.

17 Iul 2022 | Valute
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta