Presiunile din pietele financiare au dus euro la maximul anului

Leul s-a confruntat cu o presiune puternica de depreciere in sedinta de ieri iar cotatiile au trecut de 4,3 lei/euro. Cursul BNR a fost stabilit joi la 4,2855 lei pentru un euro, maximul anului.


Cotatiile euro/leu au atins nivelul de 4,3037 in cursul sedintei de miercuri, nivel la care nu s-au mai realizat tranzactii din luna decembrie 2010. Moneda locala a reusit totusi sa isi revina usor si sa incheie ziua sub pragul de 4,3 lei/euro.

“Avand in vedere amploarea pierderilor inregistrate ieri de leu si deschiderea pozitiva a actiunilor europene, moneda nationala s-ar putea indrepta astazi catre o zi de corectie”, au precizat in dimineata zilei de joi analistii ING Bank.  

Euro se tranzactioneaza in momentul de fata in jurul valorii de 4,29 lei.

Francul isi continua aprecierea, in ciuda unui nou anunt al Bancii Centrale, care promite sa intervina pentru a stopa intarirea monedei elvetiene. Cursul stabilit de BNR este de 4,0898 lei pentru un franc.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus