Cursul da semne de stabilizare dupa evaluarea FMI

Leul a recuperat o parte din terenul pierdut, dupa ce FMI a aprobat prima evaluare a Romaniei din cadrul acordului preventiv. Analistii nu estimeaza schimbari majore pe termen scurt.


Pierderile inregistrate de leu in ultima perioada au fost puse pe seama aversiunii la risc din pietele externe.

“Cu toate ca vedem posibilitatea unor castiguri pe termen mediu, cursul de schimb ar putea varia in jurul nivelului actual in viitorul apropiat”, considera Ionut Dumitru, economist sef la Raiffeisen Bank.

Pentru luna septembrie, previziunea Raiffeisen Bank este de 4,15 lei pentru un euro, iar pentru finalul anului cotatia estimata este de 4,10 lei pentru un euro.

Sedinta de marti a adus un curs oficial de 4,2115 lei pentru un euro, in timp ce francul a fost cotat la 3,5331 lei, cu mai mult de 2,5 bani sub nivelul de ieri.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus