Piata valutara nu se misca inainte de summitul UE

Investitorii nu par interesati de valutele emergente din Europa pana cand intalnirea liderilor europeni, programata pentru sfarsitul saptamanii, nu ofera o solutie concreta.


Linistea dinaintea furtunii pare sa se fi asezat pe piata valutara. Atat leul cat si valutele regionale - zlotul polonez sau forintul maghiar - par sa ramana nemiscate in asteptarea vestilor de la Bruxelles.

Cursul oficial BNR anuntat miercuri este de 4,3505 lei pentru un euro. Cotatiile interbancare se mentin de asemenea, in jurul nivelului de 4,35 lei/euro.

La Bruxelles sunt insa asteptati principalii lideri ai zonei euro, in incercarea de a gasi o solutie de ameliorare a crizei datoriilor suverane in care se regasesc statele membre. Franta si Germania sustin amendarea tratatelor UE in timp ce alte opinii propun plata la comun a sumelor datorate.

Nici analistii nu se asteapta la mari modificari pe piata valutara in zilele urmatoare, pana cand nu se clarifica solutiile pe care o vor alege liderii UE.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus