Piata Forex este investigata pentru manipularea cotatiilor

Autoritatile din Marea Britanie si Elvetia au inceput o investigatie cu privire la manipularea cotatiilor valutare.

Ancheta a fost declansata dupa ce mai multe investigatii jurnalistice au sugerat ca mesajele instant sunt utilizate pentru a fixa cotatiile, informeaza BBC.

“Investigatiile noastre sunt intr-un stadiu incipient si va mai trece o perioada pana cand vom  decide daca au fost fapte care sa impuna aplicarea unor sanctiuni”, se arata intr-un comunicat emis de Financial Conduct Authority, autoritatea care reglementeaza sectorul financiar si protejeaza consumatorii de servicii financiare in Marea Britanie.

Investigatii similare au fost demarate si in Hong Kong. Manipularea cotatiilor valutare ar avea implicatii uriase, avand in vedere ca valoarea zilnica a tranzactiilor este de peste 5 trilioane dolari pe zi.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus