O noua zi statica pentru leu

Moneda nationala pare aproape nemiscata in fata euro. Cursul oficial anuntat in sedinta de marti a crescut nesemnificativ, pana la 4,3558 lei pentru un euro.


Cotatiile s-au apropiat ieri de pragul de 4,36 lei pentru un euro dar leul a inchis ziua usor apreciat. Sedinta de marti a inceput in aceeasi nota de stabilitate iar in jurul amiezii cotatiile interbancare au urcat usor, pana in intervalul 4,3590 – 4,3640 lei pentru un euro.

Deprecierea monedei nationale, de doar 0,04%, este in linie cu evolutia forintului maghiar, dar mult sub pierderea de 0,4% inregistrata de zlotul polonez.

Francul elvetian a castigat insa teren iar cursul oficial a urcat la 3,6147 lei pentru un franc, in timp ce dolarul american a ramas aproape nemiscat la 3,3234 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus