Numarul bancnotelor euro contrafacute a scazut si in 2012

In 2012 au fost retrase din circulatie aproximativ 531.000 de bancnote euro cotrafacute. Numarul este in scadere fata de 2011 si este foarte mic comparativ cu numarul bancnotelor in circulatie.


De altfel, numarul bancnotelor euro contrafacute a inregistrat un trend constant de scadere in ultimii ani.

Cupiurile de 20 euro si 50 euro continua sa inregistreze cel mai mare numar de falsificari, impreuna insumand peste 80% din total. Cele mai putine contrafaceri se inregistreaza in randul cupiurilor de 5 euro si 500 euro, aproximativ 1% din total.

Aproximativ 97,5% dintre bancnotele contrafacute recuperate in ultimele 6 luni au fost identificate in tari din zona euro, numari 2,5% provenind din alte state membre sau state terte.

De curand, oficialii BCE au dezvaluit noua bancota de 5 euro ce urmeaza sa intre in circulatie din mai 2013. In anii urmatori urmeaza sa fie lansate noi versiuni si pentru restul bancnotelor. Acestea includ elemente imbunatatite de siguranta.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus