Nimic nou pe piata valutara. Euro ramane la 4,46 lei

Nici sedinta de miercuri nu a adus schimbari majore in cursul BNR, care se mentine la 4,4642 lei pentru un euro, in ciuda unei aprecieri a celorlalte valute regionale.


Leul nu da semne de miscare. Scaderea din sedinta de marti a fost nesemnificativa, de doar 0,04 bani la cursul oficial. Pe piata interbancara cotatiile se mentin intre 4,4650 – 4,4670 lei pentru un euro.

De altfel, leul inregistreaza o evolutie aproape statica, in dezacord cu restul valutelor regionale, care prezinta aprecieri intre 0,3% si 0,7% in fata euro in jurul pranzului.

Stabilitatea monedei nationale vine la numai o zi dupa declaratiile guvernatorului BNR, care a mentionat ca un curs de 5 lei pentru un euro nu va fi atins.

“Chiar daca au existat anumite comentarii din partea oficialilor BNR, asociem recenta crestere a leului prin usoara imbunatatire a sentimentului pietei”, au precizat analistii ING Bank.

Leul a recuperat terenul pierdut in fata dolarului american, care a scazut la 3,5691 lei la BNR, in timp ce francul elvetian continua sa creasca si a ajuns la 3,7182 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus