Ministerul Economiei respinge pentru moment listarea Hidroelectrica

Ministrul Economiei, actionarul majoritar al Hidroelectrica, a respins propunerea Fondului Proprietatea de listare a companiei la bursa, pana la adoptarea unei strategii de privatizare de catre guvern
.

Ministerul si-a motivat decizia de amanare a listarii prin faptul ca infiintarea companiilor Electra si Hidroenergetica este inca in vigoare, ceea ce presupune ca aceste companii ar urma sa preia o parte din patrimeniul Hidroelectrica. In plus, Hidroelectrica se afla in litigii cu Fondul Proprietatea, pentru ca acesta s-au opus infiintarii celor 2 companii energetice.

Pe de alta parte, actionarul majoritar precizeaza ca este necesara o strategie de privatizare aprobata de catre guvern, intrucat Hidroelectrica detine o pozitie strategica in economia romaneasca.

“Listarea Hidroelectrica va fi introdusa pe agenda urmatoarei adunari generale extraordinare a actionarilor, imediat ce Guvernul Romaniei va aproba strategia de privatizare”, se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis bursei de la Bucuresti de catre Fondul Proprietatea.

Listarea companiei face parte din prevederile scrisorii de intentie a FMI, insa pana in prezent reprezentantii statului au solicitat Consiliului de Administratie numai elaborarea unei evaluari si intocmirea unui studiu de oportunitate in privinta listarii Hidroelectrica. Aceasta analiza va fi prezentata ulterior actionarilor societatii.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus