Luna aprilie a adus o apreciere semnificativa pentru leu

Leul si-a continuat tendinta de apreciere si in cursul zilei de luni, ajungand la nivelul de 4,3552 in raport cu euro. In ultimele saptamani, aprecierea cumulata a fost de 1,6%.


Cursul euro-leu a inceput sa scada in mod consecvent din 4 aprilie 2013, cand cotatia oficial era de 4,4281. In sedintele valutare din ultimele 2 saptamani, moneda nationala a castigat peste 7 bani fata de euro.

Minimul acestei an pentru cursul EUR/RON este de 3,3351, fiind stabilit la mijlocul lunii ianuarie. Daca tendinta actuala se va mentine, este posibil ca acest minim sa fie atins.

Prognozele bancilor pentru restul anului arata ca ne aflam intr-un moment favorabil pentru moneda nationala. Analistii Raiffeisen estimeaza ca la mijlocul anului, euro ar putea reveni la 4,45 lei, iar in septembrie 2013, s-ar putea atinge chiar pragul de 4,50.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus