top banner

Lipsa investitorilor sau sustinerea BNR au dus la aprecierea leului?

30 Octombrie 2012 | Autor: Conso

Leul a mai facut un pas si in sedinta de marti iar euro a coborat la cursul oficial sub 4,54 lei. Analistii pun recenta apreciere pe sustinerea BNR dar aduc in discutie si lipsa investitorilor straini.
Chiar din prima sedinta a saptamanii leul a inceput cu o nota pozitiva si a inchis la cursul de 4,55 lei/euro, in lipsa investitorilor din SUA.
Marti, tendinta de apreciere a continuat si leul s-a apreciat din nou, chiar mai mult decat tendinta regionala. Cursul oficial este de 4,5370 lei pentru un euro, in timp ce cotatiile pe piata interbancara au coborat in jurul pranzului la 4,5360-4,5410 lei pentru un euro.
“Reducerea treptata in octombrie a sumelor injectate prin operatiunea de piata a avut un efect foarte putin sensibil asupra ratelor la lei, de aceea vedem intarirea recenta a leului drept un rezultat al interventiilor indirecte ale BNR”, au precizat analistii ING Bank.
Leul s-a intarit si in fata dolarului american, care a coborat la 3,5023 lei la cursul oficial, in timp ce francul elvetian a scazut intr-un pas mai moderat, pana la 3,7541 lei la BNR.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Diferentialul de dobanda, vulnerabilitatile energetice si apropierea de conflictul din Ucraina au slabit moneda unica europeana pana la paritatea cu dolarul american.

17 Iul 2022 | Valute
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta