Lipsa investitorilor sau sustinerea BNR au dus la aprecierea leului?

Leul a mai facut un pas si in sedinta de marti iar euro a coborat la cursul oficial sub 4,54 lei. Analistii pun recenta apreciere pe sustinerea BNR dar aduc in discutie si lipsa investitorilor straini
.

Chiar din prima sedinta a saptamanii leul a inceput cu o nota pozitiva si a inchis la cursul de 4,55 lei/euro, in lipsa investitorilor din SUA.

Marti, tendinta de apreciere a continuat si leul s-a apreciat din nou, chiar mai mult decat tendinta regionala. Cursul oficial este de 4,5370 lei pentru un euro, in timp ce cotatiile pe piata interbancara au coborat in jurul pranzului la 4,5360-4,5410 lei pentru un euro.

“Reducerea treptata in octombrie a sumelor injectate prin operatiunea de piata a avut un efect foarte putin sensibil asupra ratelor la lei, de aceea vedem intarirea recenta a leului drept un rezultat al interventiilor indirecte ale BNR”, au precizat analistii ING Bank.

Leul s-a intarit si in fata dolarului american, care a coborat la 3,5023 lei la cursul oficial, in timp ce francul elvetian a scazut intr-un pas mai moderat, pana la 3,7541 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus