top banner

Liniste pe piata valutara. Euro ramane aproape nemiscat

09 Octombrie 2012 | Autor: Conso

Cursul anuntat de BNR in sedinta de marti a cunoscut o miscare nesemnificativa fata de nivelul anterior. Stabilitatea aproape nefireasca a monedei nationale este pusa de analisti pe seama BNR.
Astfel, la scurt timp dupa ce luni BNR a reintrodus o limita pentru operatiunile repo, cotatiile au scazut de la 4,59 lei/euro la 4,57 lei/euro.
Dupa luna august, acesta este al doilea episod in care BNR limiteaza injectiile de lichiditate. Totusi, in august, leul a castigat 1,3% in urma anuntului in vreme ce ieri aprecierea a fost de doar 0,5% fata de minimul zilei.
“Din moment ce impactul asupra pietei valutare a fost relativ slab, credem ca exista riscul ca BNR sa incerce sa intareasca acest semnal, probabil prin alte masuri simbolice, precum interventii valutare verbale”, au precizat analistii ING Bank.
Interventiile ar putea oferi un anumit suport monedei locale, insa nu ar face decat sa incetineasca ritmul deprecierii, care ar putea suferi tot mai puternic pe masura ce ne apropiem de alegerile din decembrie, mai considera acestia.
Marti, cursul anuntat de BNR a fost de 4,5642, aproape neschimbat fata de cel anterior. Pe piata interbancara cotatiile se mentin stabile, in intervalul 4,5650 – 4,5700 lei pentru un euro, in contradictie cu o usoara tendinta de depreciere inregistrata de zlotul polonez si forintul maghiar.
Francul elvetian a coborat usor la cursul oficial, pana la 3,7690 lei, in timp ce dolarul american a continuat sa creasca si a ajuns la 3,5272 lei la BNR.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Ce au facut valutele regionale in ultimii 5 ani?

Ce au facut valutele regionale in ultimii 5 ani?

Traiectoriile forintului, zlotului, coroanei din Cehia sau leului fata de euro nu sunt foarte asemanatoare dar aprecierea in termeni reali e o trasatura comuna.

14 Mai 2024 | Valute
Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Dolarul si francul elvețian depasesc euro. Ce urmeaza?

Diferentialul de dobanda, vulnerabilitatile energetice si apropierea de conflictul din Ucraina au slabit moneda unica europeana pana la paritatea cu dolarul american.

17 Iul 2022 | Valute
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta