Liniste pe piata valutara. Euro ramane aproape nemiscat

Cursul anuntat de BNR in sedinta de marti a cunoscut o miscare nesemnificativa fata de nivelul anterior. Stabilitatea aproape nefireasca a monedei nationale este pusa de analisti pe seama BNR.


Astfel, la scurt timp dupa ce luni BNR a reintrodus o limita pentru operatiunile repo, cotatiile au scazut de la 4,59 lei/euro la 4,57 lei/euro.

Dupa luna august, acesta este al doilea episod in care BNR limiteaza injectiile de lichiditate. Totusi, in august, leul a castigat 1,3% in urma anuntului in vreme ce ieri aprecierea a fost de doar 0,5% fata de minimul zilei.

“Din moment ce impactul asupra pietei valutare a fost relativ slab, credem ca exista riscul ca BNR sa incerce sa intareasca acest semnal, probabil prin alte masuri simbolice, precum interventii valutare verbale”, au precizat analistii ING Bank.

Interventiile ar putea oferi un anumit suport monedei locale, insa nu ar face decat sa incetineasca ritmul deprecierii, care ar putea suferi tot mai puternic pe masura ce ne apropiem de alegerile din decembrie, mai considera acestia.

Marti, cursul anuntat de BNR a fost de 4,5642, aproape neschimbat fata de cel anterior. Pe piata interbancara cotatiile se mentin stabile, in intervalul 4,5650 – 4,5700 lei pentru un euro, in contradictie cu o usoara tendinta de depreciere inregistrata de zlotul polonez si forintul maghiar.

Francul elvetian a coborat usor la cursul oficial, pana la 3,7690 lei, in timp ce dolarul american a continuat sa creasca si a ajuns la 3,5272 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus