Lichiditatea scazuta ajuta leul sa mai faca un pas in fata euro

Leul a reusit sa se aprecieze si in sedinta de marti in fata monedei europene. Cursul oficial a scazut cu 1 ban, pana sub pragul de 4,46 lei pentru un euro.


“Volumele reduse, cel mai probabil corelate cu weekendul prelungit din Londra au ajutat cursul sa treaca de pragul de 4,46 lei/euro, un nivel ce nu a mai fost atins de la inceputul lunii iulie”, au precizat analistii ING Bank.

Cursul anuntat de BNR marti este de 4,4571 lei pentru un euro, cu aproape un ban sub cel din ziua anterioara. De la inceputul saptamanii, in numai doua zile, leul a coborat sub 2,5 bani.

Pe piata interbancara cotatiile au ramas in intervalul 4,4560- 4,4610 lei pentru un euro. Evolutia leului si tendinta acestuia de apreciere sunt in contradictie cu evolutia regionala. In afara de zlotul polonez, care pierde 0,4% in fata euro, restul valutelor inregistreaza stabilitate.

Si francul elvetian a continuat sa scada la BNR, pana la 4,4571 lei, in timp ce solarul american a coborat cu peste 1 ban si jumatate, pana la 3,5515 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus