Lichiditatea redusa tine leul pe loc

Leul pare nemiscat in fata euro, cu ocazia Sarbatorilor de Paste. Lipsa lichiditatii aduce stabilitate pentru moneda nationala, in ciuda unei tendinte de depreciere pe piata regionala.


Moneda nationala a avut o sedinta statica ieri, tranzactionandu-se in jurul nivelului 4,3750 lei pentru un euro.

“Volumele tranzactionate ar putea fi reduse astazi deoarece sarbatorim Pastele duminica.”, au precizat analistii ING  Bank.  

Cotatiile interbancare raman in intervalul 4,3730 – 4,3780 lei pentru un euro, fara modificari fata de nivelul anterior. Cursul oficial a fost stabilit la 4,3733 lei pentru un euro, usor sub nivelul din sedinta anterioara.

Tendinta regionala este insa una de depreciere. Forintul maghiar si zlotul polonez pierd intre 0,15% si 0,25% in fata euro.

La BNR, francul elvetian a urcat usor, la 3,6394 lei, in timp ce un dolar american este 3,3249 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus