Lichiditatea redusa tine leul pe loc

Leul pare nemiscat in fata euro, cu ocazia Sarbatorilor de Paste. Lipsa lichiditatii aduce stabilitate pentru moneda nationala, in ciuda unei tendinte de depreciere pe piata regionala.


Moneda nationala a avut o sedinta statica ieri, tranzactionandu-se in jurul nivelului 4,3750 lei pentru un euro.

“Volumele tranzactionate ar putea fi reduse astazi deoarece sarbatorim Pastele duminica.”, au precizat analistii ING  Bank.  

Cotatiile interbancare raman in intervalul 4,3730 – 4,3780 lei pentru un euro, fara modificari fata de nivelul anterior. Cursul oficial a fost stabilit la 4,3733 lei pentru un euro, usor sub nivelul din sedinta anterioara.

Tendinta regionala este insa una de depreciere. Forintul maghiar si zlotul polonez pierd intre 0,15% si 0,25% in fata euro.

La BNR, francul elvetian a urcat usor, la 3,6394 lei, in timp ce un dolar american este 3,3249 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus