Leul sta pe loc pe o piata dominata de o tendinta de depreciere

In timp ce restul valutelor regionale inregistreaza deprecieri in sedinta de marti in fata euro, leul reuseste sa isi mentina o tendinta de stabilitate. Cursul oficial variaza marginal.


Cursul anuntat de BNR in sedinta de marti a urcat usor, pana la 4,5772 lei pentru un euro. Pe piata interbancara cotatiile raman aproape nemiscate, similar cu sedinta de ieri, in intervalul 4,5760-4,5810 lei pentru un euro.

“Sedinta lipsita de evenimente de luni ar putea sa se repete astazi, intr-o zi fara stiri majore in vizor. cu toate acestea, consideram ca potentialul de depreciere a leului ramane intact, iar 4,57 lei/euro poate fi privit drept un nivel de rezistenta, asa cum o indica tiparul tranzactionarii monedei locale de saptamana trecuta”, au precizat analistii ING Bank.

Totusi, in timp ce leul ramane stabil, restul valutelor regionale se depreciaza. Zlotul polonez si forintul maghiar cunosc pierdere de 0,5%-0,6% in fata euro.

Si francul elvetian a crescut usor la cursul oficial, pana la 3,7841 lei, in timp ce dolarul a urcat pana la 3,5128 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus