Leul sta nemiscat in asteptare de vesti mai bune

Moneda nationala nu da semne de apreciere. Cursul oficial a ramas peste 4,35 lei, aproape neschimbat fata de valoarea din ziua precedenta.


Moneda nationala s-a tranzactionat destul de stabil in prima jumatate a sedintei de miercuri si s-a depreciat spre sfarsitul zilei in linie cu monedele regionale. Leul a inchis ziua la un curs de 4,3690 lei pentru un euro.

Sedinta de joi a fost caracterizata de o tendinta de depreciere a leului, in primele ore, iar cotatiile au urcat pana aproape de maximul anului, de 4,3750 lei pentru un euro.

“In absenta unui sprijin clar din partea bancii centrale este posibil ca ne indreptam catre 4,40 lei/euro, nivelul prognozat de catre noi pentru finalulul anului curent”, au precizat analistii ING Bank.

Pe de alta parte, leul s-a apreciat in fata francului elvetian. Cursul oficial a coborat la 3,5079 lei pentru un franc.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus