Leul sta cuminte pe moment, dar presiunile se acumuleaza in piata

Leul a reusit sa se aprecieze usor in fata euro pe final de saptamana iar referinta BNR a scazut sub pragul 4,35 lei/ euro. Analistii isi revizuiesc insa in sus previziunile pentru final de an.


Cursul oficial publicat de BNR in sedinta de vineri a scazut cu jumatate de ban, pana la 4,3479 lei pentru un euro.

Aprecierea leului este sub amplitudinea inregistrata la nivel regional. Pe de alta parte insa, in zilele precedente valutele emergente au inregistrat deprecieri puternice in timp ce leul s-a mentinut aproape neschimbat in fata euro.

Aceasta stabilitate a fost pusa de analisti pe seama BNR. Totusi, ei se asteapta ca banca centrala sa permita in viitor usoare cresteri de curs, pentru a elimina o parte din presiunile de depreciere acumulate de moneda nationala.

In plus, situatia economica nefavorabila din zona euro a facut ca previziunile de curs pentru finalul anului sa se inrautateasca.
 
“Ne-am ajustat usor in crestere prognozele pentru perechea EUR/RON avand in vedere persistenta problemelor datoriilor  suverane din zona euro si perspectivaING privind un dolar SUA mai apreciat. Ne asteptam acum ca leul sa atinga minimul record de 4,40/EUR pana la sfarsitul anului”, au precizat analistii ING Bank.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus