Leul sta cuminte in asteptarea rezultatului motiunii

Moneda nationala ramane stabila pe piata interbancara in asteptarea rezultatului motiunii de cenzura initiate de USL. Cursul oficial a coborat usor, la 4,3747 lei pentru un euro.


Cotatiile interbancare raman in intervalul 4.3740-4,3790 lei pentru un euro. Nu doar leul, ci si restul valutelor regionale prezinta o tendinta puternica stabilitate, cu oscilatii de sub 0,1% in fata euro.

Totusi, evolutia leului ramane sub semnul intrebarii in conditiile in care adoptarea motiunii de cenzura si caderea guvernului ar amplifica incertitudinile pe termen scurt si ar putea impinge moneda nationala peste nivelul de 4,40 lei pentru un euro, sunt de parere analistii ING Bank.

Pe de alta parte, chiar aceasta este prima motiune de cenzura cu care se confrunta cabinetul Ungureanu, nu este o noutate. Impotriva cabinetului Boc au fost initiate 10 motiuni de cenzura dar toate au cazut in Parlament.

Francul elvetian ramane aproape pe loc, la 3,6416 lei la BNR, in timp ce dolarul american scade aproape nesemnificativ, la 3,3074 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus