top banner

Leul si-a revenit usor in fata euro in sedinta de marti

20 Martie 2012 | Autor: Conso

Moneda nationala si-a temperat ritmul de depreciere in fata euro, in ciuda tendintei regionale contrare, iar cursul BNR a scazut usor, la 4,3780 lei pentru un euro in sedinta de marti.
Dupa ce ziua anterioara a adus pentru leu minimul istoric la BNR in fata euro, iar pe piata interbancara cotatiile au ajuns pana la 4,3810 lei pentru un euro, leul a reusit sa se stabilizeze in sedinta de marti.
In ciuda unei tendinte regionale de depreciere, cotatiile interbancare se mentin in intervalul 4,3760- 4,3810 lei pentru un euro. Zlotul polonez si forintul maghiar pierd aproximativ 0,5% in fata euro, in timp ce coroana ceha prezinta aceeasi tendinta de stabilitate ca si leul.
Pe de alta parte, leul s-a aprieciat in fata dolarului american iar cursul oficial a scazut la 3,3159 lei pentru un dolar la BNR. Francul elvetian este 3,6300 lei la BNR.
 
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 Aug 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta