Leul si-a revenit usor in fata euro in sedinta de marti

Moneda nationala si-a temperat ritmul de depreciere in fata euro, in ciuda tendintei regionale contrare, iar cursul BNR a scazut usor, la 4,3780 lei pentru un euro in sedinta de marti.


Dupa ce ziua anterioara a adus pentru leu minimul istoric la BNR in fata euro, iar pe piata interbancara cotatiile au ajuns pana la 4,3810 lei pentru un euro, leul a reusit sa se stabilizeze in sedinta de marti.

In ciuda unei tendinte regionale de depreciere, cotatiile interbancare se mentin in intervalul 4,3760- 4,3810 lei pentru un euro. Zlotul polonez si forintul maghiar pierd aproximativ 0,5% in fata euro, in timp ce coroana ceha prezinta aceeasi tendinta de stabilitate ca si leul.

Pe de alta parte, leul s-a aprieciat in fata dolarului american iar cursul oficial a scazut la 3,3159 lei pentru un dolar la BNR. Francul elvetian este 3,6300 lei la BNR.

 


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus