Leul se tine pe pozitii in fata unui nou minim istoric

Leul a reusit sa isi tempereze tendinta de depreciere in fata euro, pe care intrase cu o zi in urma. Cursul nu a atins un nou maxim istoric dar a ramas la 4,4648 lei pentru un euro.


Sedinta de joi s-a terminat cu un euro aproapiat de pragul de 4,49 lei pe piata interbancara. In dimineata zilei de vineri, leul a reusit sa mai recupereze o parte din pierderi iar pana la amiaza cotatiile au scazut in intervalul 4,4680-4,4730 lei pentru un euro.

Restul valutelor regionale inregistreaza deprecieri puternice in fata monedei unice. Forintul maghiar pierde 1,6% in timp ce coroana ceha si zlotul polonez se depreciaza cu pana la 0,5%.

"Pragul de 4,5 lei pentru un euro pare foarte usor de atins iar, in lipsa unei interventii agresive din partea BNR, trendul de depreciere pentru leu va persista sau chiar se va accelera”, au precizat analistii ING Bank.

Leul a pierdut insa teren masiv in fata dolarului american, care continua sa se inatreasca pe pietele internationale. La BNR, un dolar este 3,6231 lei, cu 3 bani peste nivelul anterior.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus