Leul se simte din ce in ce mai bine la BNR. Cursul scade la 4,2581 lei/euro

Cursul oficial a scazut din nou sub pragul de 4,26 lei pentru un euro. Pe langa impactul evaluarii pozitive a FMI, analistii pun aceasta apreciere a leului si pe o eventuala sustinere din partea BNR.


Leul a reusit sa se decupleze de evolutia monedelor regionale iar de la inceputul anului a inregistrat o tendinta aproape constanta de apreciere. Cotatiile au reusit sa coboare sub pragul de 4,26 lei pentru un euro pentru prima data dupa aproape 4 luni, iar marti BNR a stabilit cursul oficial la 4,2581 lei pentru un euro.

“Aceasta decuplare poate fi vazuta drept rezultatul evolutiei pozitive a celei mai recente evaluari FMI, dar evolutia cursului pe parcursul zilei indica de asemenea un sprijin usor din partea bancii centrale”, au precizat analistii ING Bank la inceputul sedintei de marti.

Pe piata interbancara leul continua sa se aprecieze iar cotatiile se mentin in intervalul 4,2540-4,2630 lei/euro.

Leul a reusit sa se aprecieze usoar si in fata dolarului si a francului elvetian. Cotatiile oficiale au scazut marti la 3,2934 lei pentru un dolar, respectiv 3,3957 lei pentru un franc.  


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus