top banner

Leul se simte din ce in ce mai bine la BNR. Cursul scade la 4,2581 lei/euro

11 Ianuarie 2011 | Autor: Conso

Cursul oficial a scazut din nou sub pragul de 4,26 lei pentru un euro. Pe langa impactul evaluarii pozitive a FMI, analistii pun aceasta apreciere a leului si pe o eventuala sustinere din partea BNR.
Leul a reusit sa se decupleze de evolutia monedelor regionale iar de la inceputul anului a inregistrat o tendinta aproape constanta de apreciere. Cotatiile au reusit sa coboare sub pragul de 4,26 lei pentru un euro pentru prima data dupa aproape 4 luni, iar marti BNR a stabilit cursul oficial la 4,2581 lei pentru un euro.
“Aceasta decuplare poate fi vazuta drept rezultatul evolutiei pozitive a celei mai recente evaluari FMI, dar evolutia cursului pe parcursul zilei indica de asemenea un sprijin usor din partea bancii centrale”, au precizat analistii ING Bank la inceputul sedintei de marti.
Pe piata interbancara leul continua sa se aprecieze iar cotatiile se mentin in intervalul 4,2540-4,2630 lei/euro.
Leul a reusit sa se aprecieze usoar si in fata dolarului si a francului elvetian. Cotatiile oficiale au scazut marti la 3,2934 lei pentru un dolar, respectiv 3,3957 lei pentru un franc.  
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 Aug 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta