Leul se intoarce pe un trend de apreciere la BNR

Cursul oficial anuntat de BNR in prima zi a saptamanii a scazut la 4,2065 lei pentru un euro, dupa ce leul daduse semne de depreciere la finalul saptamanii trecute.


Guvernatorul BNR a declarat de curand ca modificari ale cursului de schimb de pana la 3-4% (aproximativ intre 4,05 si 4,4) nu ar trebui luate in seama si ca impactul lor asupra preturilor nu ar trebui sa se vada imediat.

“Consideram ca sunt sanse foarte reduse ca BNR sa accepte ca EUR/RON sa se tranzactioneze aproape de 4,4 fata de euro, dar declaratia nu exclude aprecieri suplimentare ale leului fata de euro”, au precizat analistii ING Bank.

Pe piata interbancara, leul isi continua evolutia pozitiva in ton cu valutele regionale iar cotatiile au scazut sub pragul de 4,20 lei pentru un euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus