Leul se depreciaza usor la BNR

Cotatia oficiala a urcat la BNR pana la nivelul de 4,2649 lei pentru un euro in ultima sedinta a saptamanii. Pe piata interbancara insa leul a reusit sa recastige o parte din terenul pierdut.


Cotatiile euro-leu au scazut usor pana in intervalul 4,2540-4,2630 in jurul amiezii, in ton cu evolutia valutelor regionale. Cea mai mare apreciere a inregistrat-o forintul maghiar, care a castigat aproape 0,50% in fata monedei europene.

“Evolutia negativa a actiunilor europene la deschiderea sesiunii de tranzactionare, in urma pierderilor inregistrate de actiunile asiatice, nu este favorabila leului. Astfel, miscarea de depreciere s-ar putea extinde astazi”, au precizat in debutul sedintei analistii ING Bank.

Acestia nu considera insa probabil o revenire spre pragul de 4,27 lei pentru un euro in viitorul apropiat.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus