Leul se depreciaza usor in fata euro la inceput de saptamana

Saptamana a inceput cu o tendinta de depreciere pentru leu, in fata monedei europene. Pe de alta parte, pierderile inregistrate sunt mult sub cele afisate de restul valutelor regionale.


Leul a inregistrat o sedinta statica vineri, pentru ca, dupa orele locale de tranzactionare, sa se deprecieze pana la 4,3545 lei pentru un euro.

“Avand in vedere pierderile inregistrate de actiunile asiatice, tendinta de depreciere probabil va fi vizibila si astazi”, au precizat in deschiderea sedintei analistii ING Bank.

Leul si-a limitat insa pierderile, iar cotatiile au revenit pe piata interbancara in intervalul 4,3480 – 4,3530 lei pentru un euro. Cursul oficial anuntat de BNR este de 4,3514 lei pentru un euro.

Pe de alta parte, forintul maghiar prezinta o pierdere de peste 1% in fata euro, in timp ce zlotul polonez se depreciaza cu 0,6%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus