top banner

Leul se depreciaza usor in fata euro la inceput de saptamana

05 Martie 2012 | Autor: Conso

Saptamana a inceput cu o tendinta de depreciere pentru leu, in fata monedei europene. Pe de alta parte, pierderile inregistrate sunt mult sub cele afisate de restul valutelor regionale.
Leul a inregistrat o sedinta statica vineri, pentru ca, dupa orele locale de tranzactionare, sa se deprecieze pana la 4,3545 lei pentru un euro.
“Avand in vedere pierderile inregistrate de actiunile asiatice, tendinta de depreciere probabil va fi vizibila si astazi”, au precizat in deschiderea sedintei analistii ING Bank.
Leul si-a limitat insa pierderile, iar cotatiile au revenit pe piata interbancara in intervalul 4,3480 – 4,3530 lei pentru un euro. Cursul oficial anuntat de BNR este de 4,3514 lei pentru un euro.
Pe de alta parte, forintul maghiar prezinta o pierdere de peste 1% in fata euro, in timp ce zlotul polonez se depreciaza cu 0,6%.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 Aug 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta